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dc.contributor.author
Rojas, Natalia Lorena
dc.contributor.author
Ortiz, Gastón Ezequiel
dc.contributor.author
Chesini, Mariana
dc.contributor.author
Baruque, Diego Jorge
dc.contributor.author
Cavalitto, Sebastian Fernando
dc.date.available
2023-01-10T11:32:14Z
dc.date.issued
2011-02
dc.identifier.citation
Rojas, Natalia Lorena; Ortiz, Gastón Ezequiel; Chesini, Mariana; Baruque, Diego Jorge; Cavalitto, Sebastian Fernando; Optimization of the Production of a Polygalacturonase from Aspergillus kawachii cloned in Saccharomyces cerevisiae in batch and fed-batch cultures; University of Zagreb. Faculty of Food Technology and Biotechnology; Food Technology and Biotechnology; 49; 2-2011; 316-321
dc.identifier.issn
1330-9862
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184061
dc.description.abstract
Polygalacturonases (PG; EC 3.2.1.15) catalyze the hydrolysis of pectin and/or pectic acid and are useful for industrial applications such as juice clarification and pectin extraction. Growth and heterologous expression of recombinant S. cerevisiae which expresses an acidic PG from Aspergillus kawachii was studied in batch and fed batch cultures. Kinetics and stoichiometric parameters of the recombinant yeast were determined in batch cultures in a synthetic medium. In these cultures, the total biomass concentration, protein concentration, and enzyme activity achieved were 2.2 g/l, 10 mg/l, and 3 U/ml, respectively, to give a productivity of 0.06 U/ml.h. In fed batch cultures, various strategies for galactose feeding were used: a) after a glucose growth phase, the addition of a single pulse of galactose which gave a productivity of 0.19 U/ml.h.; b) after a glucose growth phase, a double pulse of galactose at the same final concentration, resulting in a productivity of 0.21 U/ml.h.; c) a simultaneous feeding of glucose and galactose, yielding a productivity of 1.32 U/ml.h. Based on these results, the simultaneous feeding of glucose and galactose was by far the most suitable strategy for the production of this enzyme. Moreover, some biochemical characteristics of the recombinant enzyme such as a MW of ~60 kDa, an isoelectric point of 3.7 and its ability to hydrolyze polygalacturonic acid at pH 2.5 were determined.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
University of Zagreb. Faculty of Food Technology and Biotechnology
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
PG1
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Optimization of the Production of a Polygalacturonase from Aspergillus kawachii cloned in Saccharomyces cerevisiae in batch and fed-batch cultures
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-04-23T19:08:27Z
dc.identifier.eissn
1334-2606
dc.journal.volume
49
dc.journal.pagination
316-321
dc.journal.pais
Croacia
dc.journal.ciudad
Zagreb
dc.description.fil
Fil: Rojas, Natalia Lorena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Gastón Ezequiel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chesini, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Baruque, Diego Jorge. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Biología y Medicina Experimental. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental. Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cavalitto, Sebastian Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.journal.title
Food Technology and Biotechnology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.ftb.com.hr/index.php/component/content/article/56-alias/70-optimization-of-the-production-of-polygalacturonase-from-aspergillus-kawachii-cloned-in-saccharomyces-cerevisiae-in-batch-and-fed-batch-cultures
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