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dc.contributor.author
Rodriguez Furlán, Laura Teresa  
dc.contributor.author
Baracco, Yanina Andrea  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.author
Campderrós, Mercedes Edith  
dc.date.available
2023-01-05T13:09:24Z  
dc.date.issued
2016-07  
dc.identifier.citation
Rodriguez Furlán, Laura Teresa; Baracco, Yanina Andrea; Zaritzky, Noemi Elisabet; Campderrós, Mercedes Edith; Influence of sucralose and stevia on the physicochemical properties of free sugar chocolate; Asian Journal of Science and Technology; Asian Journal of Science and Technology; 7; 7; 7-2016; 3227-3234  
dc.identifier.issn
0976-3376  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/183508  
dc.description.abstract
The purpose of this work was study the influence of the replacement of sucrose by the combination of sucralose (Su) and Stevia (St) for development of formulations of white chocolate suitable for diabetics. The use of a mixture experimental design allowed the modeling of system from kinetic studies of thermal degradation, which showed that binary combinations of Stevia with sucrose had synergistic effects since the sample, presented a high shelf-life time (75%St+25%Su) than the samples formulated from the individual components. From the studies of rheological behavior, a synergy effect between sucralose and Stevia was found. The sample 75%St+25%Su showed a higher viscosity than the samples containing the individual components. Our study provides a chocolate suitable for diabetics, with an appropriate combination of sweeteners (75%St+25%Su) with longer lifetime and higher stability than control sample  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Asian Journal of Science and Technology  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
White chocolate  
dc.subject
Stevia  
dc.subject
Sucralose  
dc.subject
Shelf-life time  
dc.subject
Rheological behavior  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Influence of sucralose and stevia on the physicochemical properties of free sugar chocolate  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-01-03T17:49:55Z  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.number
7  
dc.journal.pagination
3227-3234  
dc.journal.pais
India  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez Furlán, Laura Teresa. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Baracco, Yanina Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Campderrós, Mercedes Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.journal.title
Asian Journal of Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.journalajst.com/influence-sucralose-and-stevia-physicochemical-properties-free-sugar-chocolate