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dc.contributor.author
Palatnik, Diana Raquel  
dc.contributor.author
Aldrete Herrera, P.  
dc.contributor.author
Rinaldoni, Ana Noelia  
dc.contributor.author
Ortiz Basurto, Rosa I  
dc.contributor.author
Campderrós, Mercedes Edith  
dc.date.available
2023-01-04T13:50:08Z  
dc.date.issued
2016-08  
dc.identifier.citation
Palatnik, Diana Raquel; Aldrete Herrera, P.; Rinaldoni, Ana Noelia; Ortiz Basurto, Rosa I; Campderrós, Mercedes Edith; Development of reduced-fat cheeses with the addition of Agave fructans; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 70; 2; 8-2016; 212-219  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/183286  
dc.description.abstract
Cheeses containing Agave fructans were compared with both full-fat and reduced-fat samples without fructans. Microstructure results showed that the cheeses obtained were very similar to the control samples (without fructans), even the full-fat control sample, demonstrating the texturing role of the carbohydrates. Regarding the composition, a moisture content of 47.96 ± 1.45 and a good protein retention with a low-fat content were found. Therefore, the cheese yield was not adversely affected, and no significant differences were observed in sensory aspects. Considering the health benefits of fructans and their abundance, this development could represent an innovation for dairy industry.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
AGAVE FRUCTANS  
dc.subject
CHEESE MICROSTRUCTURE  
dc.subject
FUNCTIONAL CHEESE  
dc.subject
LOW-FAT CHEESE  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Development of reduced-fat cheeses with the addition of Agave fructans  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-01-03T17:49:48Z  
dc.journal.volume
70  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
212-219  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Palatnik, Diana Raquel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aldrete Herrera, P.. Instituto Tecnológico de Tepic; México  
dc.description.fil
Fil: Rinaldoni, Ana Noelia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ortiz Basurto, Rosa I. Instituto Tecnológico de Tepic; México  
dc.description.fil
Fil: Campderrós, Mercedes Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12334