Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Garay, Pablo Agustín  
dc.contributor.author
Villalva, Fernando Josué  
dc.contributor.author
Paz, Noelia Fernanda  
dc.contributor.author
Goncalvez de Oliveira, Enzo  
dc.contributor.author
Ibarguren, Carolina  
dc.contributor.author
Alcocer, Jimena Cecilia  
dc.contributor.author
Curti, Carolina Antonela  
dc.contributor.author
Ramón, Adriana Noemí  
dc.date.available
2023-01-02T17:58:26Z  
dc.date.issued
2021-08  
dc.identifier.citation
Garay, Pablo Agustín; Villalva, Fernando Josué; Paz, Noelia Fernanda; Goncalvez de Oliveira, Enzo; Ibarguren, Carolina; et al.; Formulation of a protein fortified drink based on goat milk whey for athletes; Elsevier Science; Journal of Small Ruminant Research; 201; 8-2021; 1-7  
dc.identifier.issn
0921-4488  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/182947  
dc.description.abstract
The aim of this work was to formulate a fortified drink with proteins, with adequate nutritional, sensory and microbiological characteristics. Whey was obtained from goat milk (Saanen). A standard dairy drink (SDD) was formulated with goat milk whey (70 %), sugar (5 %), peach pulp (25 %), flavouring (0.2 %), colouring (0.05 %) and preservative (0.01 %). SDD was fortified (FDD) with 5; 7 y 9 % whey protein concentrate (WPC), defining the final concentration with Composite Score Test (CST). 5 % FDD was selected, a protein value of 1.64 and 4.90 g/100 mL was obtained for SDD and FDD respectively, the last one contributed 40 % of the recommended daily dose of Branched Chain Amino Acids. The overall acceptability was 95 and 90 % for SDD and FDD, respectively. Buy/consumption intention was placed in the “I would probably buy it” category. Both products presented adequate nutritional, sensory, microbiological and storage stability characteristics.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FORTIFIED DRINK  
dc.subject
GOAT  
dc.subject
STRENGTH EXERCISE  
dc.subject
WHEY  
dc.subject
WPC  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Formulation of a protein fortified drink based on goat milk whey for athletes  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-09-21T23:32:12Z  
dc.journal.volume
201  
dc.journal.pagination
1-7  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Garay, Pablo Agustín. Universidad Nacional de Salta; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Villalva, Fernando Josué. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Paz, Noelia Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Goncalvez de Oliveira, Enzo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ibarguren, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alcocer, Jimena Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Curti, Carolina Antonela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ramón, Adriana Noemí. Universidad Nacional de Salta; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Small Ruminant Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.smallrumres.2021.106418