Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Garay, Pablo Agustín
dc.contributor.author
Villalva, Fernando Josué
dc.contributor.author
Paz, Noelia Fernanda
dc.contributor.author
Goncalvez de Oliveira, Enzo
dc.contributor.author
Ibarguren, Carolina
dc.contributor.author
Alcocer, Jimena Cecilia
dc.contributor.author
Curti, Carolina Antonela
dc.contributor.author
Ramón, Adriana Noemí
dc.date.available
2023-01-02T17:58:26Z
dc.date.issued
2021-08
dc.identifier.citation
Garay, Pablo Agustín; Villalva, Fernando Josué; Paz, Noelia Fernanda; Goncalvez de Oliveira, Enzo; Ibarguren, Carolina; et al.; Formulation of a protein fortified drink based on goat milk whey for athletes; Elsevier Science; Journal of Small Ruminant Research; 201; 8-2021; 1-7
dc.identifier.issn
0921-4488
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/182947
dc.description.abstract
The aim of this work was to formulate a fortified drink with proteins, with adequate nutritional, sensory and microbiological characteristics. Whey was obtained from goat milk (Saanen). A standard dairy drink (SDD) was formulated with goat milk whey (70 %), sugar (5 %), peach pulp (25 %), flavouring (0.2 %), colouring (0.05 %) and preservative (0.01 %). SDD was fortified (FDD) with 5; 7 y 9 % whey protein concentrate (WPC), defining the final concentration with Composite Score Test (CST). 5 % FDD was selected, a protein value of 1.64 and 4.90 g/100 mL was obtained for SDD and FDD respectively, the last one contributed 40 % of the recommended daily dose of Branched Chain Amino Acids. The overall acceptability was 95 and 90 % for SDD and FDD, respectively. Buy/consumption intention was placed in the “I would probably buy it” category. Both products presented adequate nutritional, sensory, microbiological and storage stability characteristics.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FORTIFIED DRINK
dc.subject
GOAT
dc.subject
STRENGTH EXERCISE
dc.subject
WHEY
dc.subject
WPC
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Formulation of a protein fortified drink based on goat milk whey for athletes
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-09-21T23:32:12Z
dc.journal.volume
201
dc.journal.pagination
1-7
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Garay, Pablo Agustín. Universidad Nacional de Salta; Argentina
dc.description.fil
Fil: Villalva, Fernando Josué. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Paz, Noelia Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Goncalvez de Oliveira, Enzo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ibarguren, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alcocer, Jimena Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Curti, Carolina Antonela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta. Instituto de Investigaciones para la Industria Química. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ramón, Adriana Noemí. Universidad Nacional de Salta; Argentina
dc.journal.title
Journal of Small Ruminant Research
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.smallrumres.2021.106418
Archivos asociados