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dc.contributor.author
Cabezudo, Ignacio
dc.contributor.author
Ramallo, Ivana Ayelen
dc.contributor.author
Alonso, Victoria Lucia
dc.contributor.author
Furlan, Ricardo Luis Eugenio
dc.date.available
2022-12-27T16:17:03Z
dc.date.issued
2020-09
dc.identifier.citation
Cabezudo, Ignacio; Ramallo, Ivana Ayelen; Alonso, Victoria Lucia; Furlan, Ricardo Luis Eugenio; Effect directed synthesis of a new tyrosinase inhibitor with anti-browning activity; Elsevier; Food Chemistry; 341; 9-2020; 1-8
dc.identifier.issn
0308-8146
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/182569
dc.description.abstract
The inhibition of enzymatic browning is an attractive target to elevate the quality of foods. The objective of this work is to describe a novel platform for the discovery of tyrosinase inhibitors, based on (a) one-pot preparation of a library of thiosemicarbazide compounds, (b) biological evaluation using tyrosinase TLC bioautography, (c) inhibitor identification via mass spectrometry coupled to bioautography. During these proof-of-concept experiments, the approach led to the straightforward identification of a new thiosemicarbazone with improved tyrosinase inhibition properties and fresh-cut apple slices antibrowning effect when compared to kojic acid. In conclusion, the platform represents an interesting strategy for the discovery of this type of inhibitors.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BIOAUTOGRAPHY
dc.subject
BROWNING
dc.subject
INHIBITION
dc.subject
THIOSEMICARBAZONE
dc.subject
TYROSINASE
dc.subject.classification
Química Orgánica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Effect directed synthesis of a new tyrosinase inhibitor with anti-browning activity
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-09-06T20:59:10Z
dc.journal.volume
341
dc.journal.pagination
1-8
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Cabezudo, Ignacio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Orgánica. Área Farmacognosia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ramallo, Ivana Ayelen. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Orgánica. Área Farmacognosia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alonso, Victoria Lucia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Furlan, Ricardo Luis Eugenio. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Orgánica. Área Farmacognosia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina
dc.journal.title
Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S030881462032094X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128232
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