Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Tomas, Ana Laura  
dc.contributor.author
Sganga, Daniela Eliana  
dc.contributor.author
Marciano, Agustina  
dc.contributor.author
López Greco, Laura Susana  
dc.date.available
2022-12-19T19:39:56Z  
dc.date.issued
2020-04  
dc.identifier.citation
Tomas, Ana Laura; Sganga, Daniela Eliana; Marciano, Agustina; López Greco, Laura Susana; Effect of diets on carotenoid content, body coloration, biochemical composition and spermatophore quality in the “red cherry” shrimp Neocaridina davidi (Caridea, Atyidae); Wiley Blackwell Publishing, Inc; Aquaculture Nutrition; 26; 4; 4-2020; 1198-1210  
dc.identifier.issn
1353-5773  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/181832  
dc.description.abstract
In aquarium industry trade markets, Neocaridina davidi, the “red cherry” shrimp, is one of the most attractive ornamental shrimps due to the striking reddish coloration of females. Five commercial diets formulated for ornamental species were evaluated over a 90-day period in N. davidi males and females, based on survival, biochemical composition, body weight, carotenoid content and body coloration. Furthermore, histological and histochemical analyses of the male reproductive system were performed to evaluate the spermatophore quality. In all treatments, survival was >80%, and protein content was similar in both female and male shrimps. Lipid content was higher in females and males fed on a diet having the highest lipid level. Carotenoid content was higher and body coloration was brighter in females and males fed on a diet containing the highest carotenoid level. Histological and histochemical analyses of the spermatophore structure and composition showed no differences among diets, suggesting that the five commercial diets are adequate for satisfactory growth and spermatophore quality of N. davidi. The diverse sources and quantities of carotenoids in the highest carotenoid level diet render it more suitable for colour enhancement of this species.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BIOCHEMICAL COMPOSITION  
dc.subject
CAROTENOIDS SPERMATOPHORE  
dc.subject
COLORATION  
dc.subject
DIETS  
dc.subject
NEOCARIDINA DAVIDI  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Effect of diets on carotenoid content, body coloration, biochemical composition and spermatophore quality in the “red cherry” shrimp Neocaridina davidi (Caridea, Atyidae)  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-09-07T18:29:56Z  
dc.journal.volume
26  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
1198-1210  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Tomas, Ana Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Biodiversidad y Biología Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sganga, Daniela Eliana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Biodiversidad y Biología Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marciano, Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Biodiversidad y Biología Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: López Greco, Laura Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Biodiversidad y Biología Experimental y Aplicada; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Biodiversidad y Biología Experimental; Argentina  
dc.journal.title
Aquaculture Nutrition  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/anu.13076  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/anu.13076