Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Evento

Geographical origin authentication of brown rice by using laser induced breakdown spectroscopy and supervised classification algorithms

Pérez Rodríguez, MichaelIcon ; Dirchwolf, Pamela MaiaIcon ; Varao Silva, Tiago; Villafañe, Roxana NoeliaIcon ; Santos Junior, Dario; Gomes Neto, José Anchieta; Pellerano, Roberto GerardoIcon ; Ferreira, Edilene Cristina
Tipo del evento: Workshop
Nombre del evento: IX Workshop de Quimiometria
Fecha del evento: 23/04/2018
Institución Organizadora: Universidade Federal do Rio Grande do Norte. Grupo de Pesquisa em Química Biológica e Quimiometria;
Título del Libro: IX Workshop de Quimiometria
Editorial: Universidade Federal do Rio Grande do Norte
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Química Analítica

Resumen

Rice (Oriza sativa L.) is a very important basic food in several developing countries. This cereal, mainly the brown rice, is rich in vitamins, fibers and minerals, making it a nutritionally valuable food. The rice quality is strongly associated with the authentication of geographical origin. For this reason, traders and consumers are especially interested to known the origin of this type of product. In this context, this work focuses on applying the Laser Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) for authentication of brown rice by their geogrpahical origins using supervised classification algorithms.
Palabras clave: LIBS , BROWN RICE , AUTHENTICATION , LDA CLASSIFICATION
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.062Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/180923
URL: http://www.ixwquimiometria-ufrn.ufba.br/
Colecciones
Eventos(IQUIBA-NEA)
Eventos de INSTITUTO DE QUIMICA BASICA Y APLICADA DEL NORDESTE ARGENTINO
Citación
Geographical origin authentication of brown rice by using laser induced breakdown spectroscopy and supervised classification algorithms; IX Workshop de Quimiometria; Natal; Brasil; 2018; 135-135
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES