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dc.contributor.author
Colavita, Graciela María  
dc.contributor.author
Curetti, Mariela  
dc.contributor.author
Raffo Benegas, María Dolores  
dc.contributor.author
Sosa, María Cristina  
dc.contributor.author
Vita, Laura Inés  
dc.date.available
2022-10-14T14:00:35Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Colavita, Graciela María; Curetti, Mariela; Raffo Benegas, María Dolores; Sosa, María Cristina; Vita, Laura Inés; Apples; Taylor & Francis; Apple Academic Press; 2021; 1-106  
dc.identifier.isbn
9781771889193  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/173212  
dc.description.abstract
The genus Malus originated in Central and Minor Asia. There is evidence that apple was cultivated as early as 1000 BC. Today, about 72 million tons of quality fruit are produced annually worldwide across approximately 5 million hectares. The reasons for this success are that apple trees grow in different agro-ecological conditions and respond to the application of technological tools that increase yields. Apple fruits are pleasing to the eye and to the taste, they provide good nutrients with low calories, and they adapt well to conservation. The particular suitability for transport has made the apple one of the most accomplished examples of globalization of markets. This chapter covers topics of botany, taxonomy, varieties and cultivars, rootstocks, composition, and nutritional use of the apple. There is updated information on basic aspects of breeding and crop improvement, orchard management, harvest, post-harvest, high-tech cultivation, transport, and packing. Topics such as disease, pest, and physiological disorders are also taken into account.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis; Apple Academic Press  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Malus domestica  
dc.subject
Post-harvest  
dc.subject
Temperate fruit tree  
dc.subject
Varieties and cultivars  
dc.subject
Rootstock  
dc.subject
Diseases and pest  
dc.subject
Orchard management  
dc.subject
Nutrient  
dc.subject.classification
Horticultura, Viticultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Apples  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-09-16T16:52:50Z  
dc.journal.pagination
1-106  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Florida  
dc.description.fil
Fil: Colavita, Graciela María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue | Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Curetti, Mariela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Patagonia Norte. Estación Experimental Agropecuaria Alto Valle; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Raffo Benegas, María Dolores. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Patagonia Norte. Estación Experimental Agropecuaria Alto Valle; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sosa, María Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue | Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vita, Laura Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue | Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781003045861-1/apple-graciela-mar%C3%ADa-colavita-mariela-curetti-dolores-raffo-mar%C3%ADa-cristina-sosa-laura-vita?context=ubx&refId=2bbfc633-1160-4f14-b7e2-c798e7c78f82  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1201/9781003045861  
dc.conicet.paginas
570  
dc.source.titulo
Temperate Fruits: Production, Processing, and Marketing