Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Colavita, Graciela María
dc.contributor.author
Curetti, Mariela
dc.contributor.author
Raffo Benegas, María Dolores
dc.contributor.author
Sosa, María Cristina
dc.contributor.author
Vita, Laura Inés
dc.date.available
2022-10-14T14:00:35Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Colavita, Graciela María; Curetti, Mariela; Raffo Benegas, María Dolores; Sosa, María Cristina; Vita, Laura Inés; Apples; Taylor & Francis; Apple Academic Press; 2021; 1-106
dc.identifier.isbn
9781771889193
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/173212
dc.description.abstract
The genus Malus originated in Central and Minor Asia. There is evidence that apple was cultivated as early as 1000 BC. Today, about 72 million tons of quality fruit are produced annually worldwide across approximately 5 million hectares. The reasons for this success are that apple trees grow in different agro-ecological conditions and respond to the application of technological tools that increase yields. Apple fruits are pleasing to the eye and to the taste, they provide good nutrients with low calories, and they adapt well to conservation. The particular suitability for transport has made the apple one of the most accomplished examples of globalization of markets. This chapter covers topics of botany, taxonomy, varieties and cultivars, rootstocks, composition, and nutritional use of the apple. There is updated information on basic aspects of breeding and crop improvement, orchard management, harvest, post-harvest, high-tech cultivation, transport, and packing. Topics such as disease, pest, and physiological disorders are also taken into account.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis; Apple Academic Press
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Malus domestica
dc.subject
Post-harvest
dc.subject
Temperate fruit tree
dc.subject
Varieties and cultivars
dc.subject
Rootstock
dc.subject
Diseases and pest
dc.subject
Orchard management
dc.subject
Nutrient
dc.subject.classification
Horticultura, Viticultura
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Apples
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-09-16T16:52:50Z
dc.journal.pagination
1-106
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Florida
dc.description.fil
Fil: Colavita, Graciela María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue | Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue; Argentina
dc.description.fil
Fil: Curetti, Mariela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Patagonia Norte. Estación Experimental Agropecuaria Alto Valle; Argentina
dc.description.fil
Fil: Raffo Benegas, María Dolores. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Patagonia Norte. Estación Experimental Agropecuaria Alto Valle; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sosa, María Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue | Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vita, Laura Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue | Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Instituto de Biotecnología Agropecuaria del Comahue; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781003045861-1/apple-graciela-mar%C3%ADa-colavita-mariela-curetti-dolores-raffo-mar%C3%ADa-cristina-sosa-laura-vita?context=ubx&refId=2bbfc633-1160-4f14-b7e2-c798e7c78f82
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1201/9781003045861
dc.conicet.paginas
570
dc.source.titulo
Temperate Fruits: Production, Processing, and Marketing
Archivos asociados