Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

No-till

Título del libro: Recarbonizing global soils: A technical manual of recommended management practices

Berhongaray, GonzaloIcon
Fecha de publicación: 2021
Editorial: Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura
ISBN: 978-92-5-134893-2
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Ciencias del Suelo

Resumen

No-till can often increase soil carbon, soil quality and function, and reduce CO2 emissions when compared to conventional tilling practices. Soil microbial biomass increases (+37 percent), including both fungal (+31 percent) and bacterial biomass (+11 percent), in top 20-cm soils under no-till agro-ecosystems, but not in sandy soils. No-till increased wet aggregate stability by 1 to 97 percent, water infiltration by 17 to 86 percent, and available water by 44 percent. In some studies, however, no changes in SOC, aggregate stability or water infiltration have been found.
Palabras clave: Cropland , Tillage , No-till , Soil carbon
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 706.7Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/171716
URL: https://www.fao.org/3/cb6595en/cb6595en.pdf
Colecciones
Capítulos de libros (ICIAGRO-Litoral)
Capítulos de libros de INSTITUTO DE CIENCIAS AGROPECUARIAS DEL LITORAL
Citación
Berhongaray, Gonzalo; No-till; Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura; 2021; 55-71
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES