Capítulo de Libro
No-till
Título del libro: Recarbonizing global soils: A technical manual of recommended management practices
Fecha de publicación:
2021
Editorial:
Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura
ISBN:
978-92-5-134893-2
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
No-till can often increase soil carbon, soil quality and function, and reduce CO2 emissions when compared to conventional tilling practices. Soil microbial biomass increases (+37 percent), including both fungal (+31 percent) and bacterial biomass (+11 percent), in top 20-cm soils under no-till agro-ecosystems, but not in sandy soils. No-till increased wet aggregate stability by 1 to 97 percent, water infiltration by 17 to 86 percent, and available water by 44 percent. In some studies, however, no changes in SOC, aggregate stability or water infiltration have been found.
Palabras clave:
Cropland
,
Tillage
,
No-till
,
Soil carbon
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Citación
Berhongaray, Gonzalo; No-till; Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura; 2021; 55-71
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