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dc.contributor.author
Hidalgo, María Eugenia  
dc.contributor.author
Ingrassia, Romina  
dc.contributor.author
Nielsen, Nadia Sol  
dc.contributor.author
Porfiri, María Cecilia  
dc.contributor.author
Tapia Maruri, Daniel  
dc.contributor.author
Risso, Patricia Hilda  
dc.date.available
2022-09-12T14:50:37Z  
dc.date.issued
2020-08  
dc.identifier.citation
Hidalgo, María Eugenia; Ingrassia, Romina; Nielsen, Nadia Sol; Porfiri, María Cecilia; Tapia Maruri, Daniel; et al.; Tara gum–bovine sodium caseinate acid gels: Stabilisation of W/W emulsions; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 73; 3; 8-2020; 521-531  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/168332  
dc.description.abstract
Microstructural, rheological, and textural behaviour of tara gum–bovine sodium caseinate aqueous mixtures and their acid gels were evaluated. Acid gels with different microstructures and texture were obtained. These results can be related to a competition between the protein acid gelation process and the segregative phase separation. Depending on the concentration ratio of both biopolymers, a continuous protein gel network or a water-in-water emulsion stabilised by acid gelation was observed. These findings may be used to address the development of new food-grade gels with different textures and also for the obtention of protein microgels to encapsulate hydrophilic compounds.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
COLLOIDS  
dc.subject
MICROSTRUCTURE  
dc.subject
MILK GELS  
dc.subject
RHEOLOGY  
dc.subject
TEXTURE  
dc.subject
WATER-IN-WATER EMULSIONS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Tara gum–bovine sodium caseinate acid gels: Stabilisation of W/W emulsions  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-09-09T18:00:22Z  
dc.journal.volume
73  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
521-531  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Hidalgo, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ingrassia, Romina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Nielsen, Nadia Sol. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Porfiri, María Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tapia Maruri, Daniel. Instituto Politécnico Nacional. Centro de Desarrollo de Productos Bióticos. Departamento de Biotecnología; México  
dc.description.fil
Fil: Risso, Patricia Hilda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12693  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/1471-0307.12693