Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Hidalgo, María Eugenia
dc.contributor.author
Ingrassia, Romina
dc.contributor.author
Nielsen, Nadia Sol
dc.contributor.author
Porfiri, María Cecilia
dc.contributor.author
Tapia Maruri, Daniel
dc.contributor.author
Risso, Patricia Hilda
dc.date.available
2022-09-12T14:50:37Z
dc.date.issued
2020-08
dc.identifier.citation
Hidalgo, María Eugenia; Ingrassia, Romina; Nielsen, Nadia Sol; Porfiri, María Cecilia; Tapia Maruri, Daniel; et al.; Tara gum–bovine sodium caseinate acid gels: Stabilisation of W/W emulsions; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 73; 3; 8-2020; 521-531
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/168332
dc.description.abstract
Microstructural, rheological, and textural behaviour of tara gum–bovine sodium caseinate aqueous mixtures and their acid gels were evaluated. Acid gels with different microstructures and texture were obtained. These results can be related to a competition between the protein acid gelation process and the segregative phase separation. Depending on the concentration ratio of both biopolymers, a continuous protein gel network or a water-in-water emulsion stabilised by acid gelation was observed. These findings may be used to address the development of new food-grade gels with different textures and also for the obtention of protein microgels to encapsulate hydrophilic compounds.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
COLLOIDS
dc.subject
MICROSTRUCTURE
dc.subject
MILK GELS
dc.subject
RHEOLOGY
dc.subject
TEXTURE
dc.subject
WATER-IN-WATER EMULSIONS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Tara gum–bovine sodium caseinate acid gels: Stabilisation of W/W emulsions
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-09-09T18:00:22Z
dc.journal.volume
73
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
521-531
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Hidalgo, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ingrassia, Romina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Nielsen, Nadia Sol. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Porfiri, María Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tapia Maruri, Daniel. Instituto Politécnico Nacional. Centro de Desarrollo de Productos Bióticos. Departamento de Biotecnología; México
dc.description.fil
Fil: Risso, Patricia Hilda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12693
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1111/1471-0307.12693
Archivos asociados