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dc.contributor.author
Steelheart Molina, Maria Charlotte
dc.contributor.author
Alegre, Matias Leonel
dc.contributor.author
Baldet, Pierre
dc.contributor.author
Rothan, Christophe
dc.contributor.author
Bres, Cecile
dc.contributor.author
Just, Daniel
dc.contributor.author
Okabe, Yoshihiro
dc.contributor.author
Ezura, Hiroshi
dc.contributor.author
Ganganelli, Inti Manuel
dc.contributor.author
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban
dc.contributor.author
Bartoli, Carlos Guillermo
dc.date.available
2022-08-02T13:11:35Z
dc.date.issued
2020-08
dc.identifier.citation
Steelheart Molina, Maria Charlotte; Alegre, Matias Leonel; Baldet, Pierre; Rothan, Christophe; Bres, Cecile; et al.; The effect of low ascorbic acid content on tomato fruit ripening; Springer; Planta; 252; 3; 8-2020; 1-13
dc.identifier.issn
0032-0935
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/163863
dc.description.abstract
Main conclusion: The oxidant/antioxidant balance affects the ripening time of tomato fruit. Abstract: Ripening of tomato fruit is associated with several modifications such as loss of cell wall firmness and transformation of chloroplasts to chromoplasts. Besides a peak in H2O2, reactive oxygen species (ROS) are observed at the transition stage. However, the role of different components of oxidative stress metabolism in fruit ripening has been scarcely addressed. Two GDP-l-galactose phosphorylase (GGP) Solanum lycopersicum L. cv Micro-Tom mutants which have fruit with low ascorbic acid content (30% of wild type) were used in this work to unravel the participation of ascorbic acid and H2O2 in fruit maturation. Both GGP mutants show delayed fruit maturation with no peak of H2O2; treatment with ascorbic acid increases its own concentration and accelerates ripening only in mutants to become like wild type plants. Unexpectedly, the treatment with ascorbic acid increases H2O2 synthesis in both mutants resembling what is observed in wild type fruit. Exogenous supplementation with H2O2 decreases its own synthesis delaying fruit maturation in plants with low ascorbic acid content. The site of ROS production is localized in the chloroplasts of fruit of all genotypes as determined by confocal microscopy analysis. The results presented here demonstrate that both ascorbic acid and H2O2 actively participate in tomato fruit ripening.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ANTIOXIDANTS
dc.subject
CHLOROPLAST
dc.subject
CHROMOPLASTS
dc.subject
HYDROGEN PEROXIDE
dc.subject
NADPH OXIDASE
dc.subject
SOLANUM LYCOPERSICUM
dc.subject.classification
Ciencias de las Plantas, Botánica
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
The effect of low ascorbic acid content on tomato fruit ripening
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-09-06T17:25:28Z
dc.journal.volume
252
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
1-13
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Berlin
dc.description.fil
Fil: Steelheart Molina, Maria Charlotte. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alegre, Matias Leonel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Baldet, Pierre. Universite de Bordeaux; Francia
dc.description.fil
Fil: Rothan, Christophe. Universite de Bordeaux; Francia
dc.description.fil
Fil: Bres, Cecile. Universite de Bordeaux; Francia
dc.description.fil
Fil: Just, Daniel. Universite de Bordeaux; Francia
dc.description.fil
Fil: Okabe, Yoshihiro. Tsukuba University; Japón
dc.description.fil
Fil: Ezura, Hiroshi. Tsukuba University; Japón
dc.description.fil
Fil: Ganganelli, Inti Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bartoli, Carlos Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo; Argentina
dc.journal.title
Planta
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://link.springer.com/10.1007/s00425-020-03440-z
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s00425-020-03440-z
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