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dc.contributor.author
Moran, Juan Ignacio

dc.contributor.author
Cyras, Viviana Paola

dc.contributor.author
Giudicessi, Silvana Laura

dc.contributor.author
Erra Balsells, Rosa

dc.contributor.author
Vazquez, Analia

dc.date.available
2017-05-11T14:47:01Z
dc.date.issued
2011-06
dc.identifier.citation
Moran, Juan Ignacio; Cyras, Viviana Paola; Giudicessi, Silvana Laura; Erra Balsells, Rosa; Vazquez, Analia; Influence of the glycerol content and temperature on the rheology of native and acetylated starches during and after gelatinization; Wiley; Journal of Applied Polymer Science; 120; 6; 6-2011; 3410-3420
dc.identifier.issn
1097-4628
dc.identifier.issn
0021-8995
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/16283
dc.description.abstract
Native potato starch was acetylated and characterized. The influence of this chemical modification on different properties of the starch was studied. The characterization included the molecular weight, thermal properties, crystallinity, amylose content, swelling behavior, and pasting and rheological properties. The chemical modification induced small changes in the crystallinity of the starch and a reduction in the gelatinization heat and in the range of temperatures at which it took place. The amylose content was determined for acetylated and native potato starches. The swelling of native granules was higher than the swelling of acetylated potato starch. Regarding pasting behavior, the native and acetylated starches responded in similar ways to changes in the temperature and glycerol content. Finally, the acetylated starch was less pseudoplastic than the native starch.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Biopolymers
dc.subject
Modification
dc.subject
Rheology
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales

dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Influence of the glycerol content and temperature on the rheology of native and acetylated starches during and after gelatinization
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-05-10T20:00:20Z
dc.journal.volume
120
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
3410-3420
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.journal.ciudad
Hoboken
dc.description.fil
Fil: Moran, Juan Ignacio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cyras, Viviana Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giudicessi, Silvana Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono; Argentina
dc.description.fil
Fil: Erra Balsells, Rosa. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Centro de Investigaciones en Hidratos de Carbono; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vazquez, Analia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long". Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long"; Argentina
dc.journal.title
Journal of Applied Polymer Science

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/app.33347/abstract
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/app.33347
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