Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Veliz, Cintia Gabriela  
dc.contributor.author
Criado, Maria Victoria  
dc.contributor.author
Roberts, Irma  
dc.contributor.author
Echeverria, Mariela  
dc.contributor.author
Prystupa, Pablo  
dc.contributor.author
Prieto, Paula  
dc.contributor.author
Gutiérrez Boem, Flavio Hernán  
dc.contributor.author
Caputo Suarez, Carla Paula  
dc.date.available
2017-05-10T21:32:56Z  
dc.date.issued
2014-09  
dc.identifier.citation
Veliz, Cintia Gabriela; Criado, Maria Victoria; Roberts, Irma; Echeverria, Mariela; Prystupa, Pablo; et al.; Phloem sugars and amino acids as potential regulators of hordein expression in field grown malting barley (Hordeum vulgare L.); Elsevier; Journal Of Cereal Science; 60; 2; 9-2014; 433-439  
dc.identifier.issn
0733-5210  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/16251  
dc.description.abstract
The commercial quality of malting barley is dependent on the content and composition of grain proteins which are subjected to nitrogen (N) and sulfur (S) control. In nutrient deficient soils, grain protein content is mainly a consequence of the remobilization efficiency. In order to evaluate the effect of N and S soil availability on phloem amino acid and sugar export rates and B- and C-hordein gene expression during grain filling, a factorial combination of N and S fertilization assay was carried out under field conditions. Besides, several carbon (C) and N metabolites were analyzed in leaves and spikes. We observed that, even under soil N and S availabilities that do not limit yield, N and S fertilization induced significant changes in N and C metabolism. N phloem remobilization was promoted by S fertilization independently of N fertilization and C remobilization was also promoted by S fertilization but only in N fertilized plants. The B- and C-hordein gene expression correlated positively with sugar and amino acid exudation rate, respectively. Our results suggest an important role of the export rate of sugars and amino acids in the regulation of grain prolamine expression.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Barley (Hordeum Vulgare L.)  
dc.subject
Nutrient Availability  
dc.subject
Phloem Remobilization  
dc.subject
Hordeins  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Phloem sugars and amino acids as potential regulators of hordein expression in field grown malting barley (Hordeum vulgare L.)  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-05-08T21:18:42Z  
dc.journal.volume
60  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
433-439  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Veliz, Cintia Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Criado, Maria Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Roberts, Irma. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Echeverria, Mariela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Prystupa, Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Prieto, Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gutiérrez Boem, Flavio Hernán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Caputo Suarez, Carla Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Instituto de Investigaciones En Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.journal.title
Journal Of Cereal Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2014.04.008  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S073352101400085X