Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Rodríguez, Ricardo Rosendo  
dc.contributor.author
Cattáneo, Pedro  
dc.contributor.author
Houssay, Bernardo Alberto  
dc.contributor.author
Uno, Bumpei  
dc.date.available
2022-06-28T01:41:44Z  
dc.date.issued
1953  
dc.identifier.citation
Rodríguez, Ricardo Rosendo; Cattáneo, Pedro; Houssay, Bernardo Alberto; Uno, Bumpei; Unsaturated fatty acids and alloxan diabetes; American Institute of Nutrition; The journal of nutrition; 51; 3; 1953; 441-448  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/160568  
dc.description.abstract
I has been shown dietary factors can influence the toxic and diabetogenic action of alloxan. György and Rose (´48) observed high toxicity of alloxan when the experimental animals were fed diets free from yeast and high in lard or coconut oil, and obtained some reduction in the early mortality by supplementing the diets with tocopherol or yeast. Compared with rats fed a high carbohydate diet, previous subsistence on a high lard ration has been found to increase the sensivity of the animals to the toxic diabetogenic action of alloxan (Martinez '45, Houssay and Martinez, '47, Houssay and Martinez, '48).  
dc.format
text/plain  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Institute of Nutrition  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
HOUSSAY, BERNARDO A.  
dc.subject
PUBLICACIONES CIENTIFICAS  
dc.subject
EL INVESTIGADOR  
dc.subject
PUBLICACIONES  
dc.subject
DIABETES  
dc.subject
ALLOXAN  
dc.subject.classification
Fisiología  
dc.subject.classification
Medicina Básica  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.subject.classification
Endocrinología y Metabolismo  
dc.subject.classification
Medicina Clínica  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.title
Unsaturated fatty acids and alloxan diabetes  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.identifier.eissn
1541-6100  
dc.journal.volume
51  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
441-448  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Rockville  
dc.description.fil
Fil: Rodríguez, Ricardo Rosendo. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cattáneo, Pedro. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Houssay, Bernardo Alberto. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Uno, Bumpei. Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental; Argentina  
dc.journal.title
The journal of nutrition  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/purl/https://academic.oup.com/jn/article-abstract/51/3/441/4727518?redirectedFrom=fulltext&login=false  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1093/jn/51.3.441  
dc.provenance
Fundación IBYME/IBYME. Biblioteca Bernardo A. Houssay  
dc.format.espacioDeColor
BlancoNegro  
dc.relation.jurisdiccion
Ciudad de Buenos Aires  
dc.format.compresion
Si  
dc.description.volumenYsoporte
papel  
dc.relation.organismoFinanciador
Fundación de Instituto de Biología y Medicina Experimental  
dc.relation.organismoFinanciador
Fundacion Williams.  
dc.relation.organismoFinanciador
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.relation.nombreProyecto
Proyecto Houssay y Leloir  
dc.relation.productor
IBYME  
dc.description.serieArchivo
TIBYME  
dc.description.nivelDescripcion
Unidad documental simple  
dc.relation.codigoReferencia
AR02675-3AC-0341  
dc.type.subtype
Artículo científico  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo