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dc.contributor.author
Alonso Salces, Rosa Maria
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dc.contributor.author
Gallo, Blanca
dc.contributor.author
Poliero, Aimará Ayelen
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dc.contributor.author
Viacava, Gabriela Elena
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dc.contributor.author
García González, Diego Luis
dc.contributor.author
Gallina Toschi, Tullia
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dc.contributor.author
Servili, Maurizio
dc.contributor.author
Berrueta, Luis Angel
dc.date.available
2022-06-09T01:59:04Z
dc.date.issued
2021-12
dc.identifier.citation
Alonso Salces, Rosa Maria; Gallo, Blanca; Poliero, Aimará Ayelen; Viacava, Gabriela Elena; García González, Diego Luis; et al.; Assessment of virgin olive oil stability during storage by 1H-NMR fingerprintng and chemometrics; Servizi Editoriali Assoc Srl; Rivista Italiana Delle Sostanze Grasse; 98; 4; 12-2021; 283-286
dc.identifier.issn
0035-6808
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/159288
dc.description.abstract
The quality of virgin olive oil (VOO) is related to its oxidative stability, storage, and sensory and nutri- tional properties. VOO oxidation leads to the formation of off-flavour substances, degradation of its bio- active antioxidants and accumulation of degradation compounds, causing the loss of its sensory and health-promoting qualities, its commercial value and consumer acceptance [1]. VOO resistance to oxi- dation depends on its chemical composition and its exposure to pro-oxidant factors such as oxygen, light and temperature. VOO stability during storage was studied by an untargeted metabolomics ap- proach based on 1H-NMR fingerprinting and pattern recognition simulating normal shelf life conditions throughout its commercialization.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Servizi Editoriali Assoc Srl
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
NUCLEAR MAGNETIC RESONANCE
dc.subject
CHEMOMETRICS
dc.subject
STABILITY
dc.subject
OXIDATIVE DEGRADATION
dc.subject
HYDROLYTIC DEGRADATION
dc.subject
OLIVE OIL
dc.subject.classification
Química Analítica
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dc.subject.classification
Ciencias Químicas
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dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
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dc.title
Assessment of virgin olive oil stability during storage by 1H-NMR fingerprintng and chemometrics
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-05-06T16:26:53Z
dc.journal.volume
98
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
283-286
dc.journal.pais
Italia
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dc.description.fil
Fil: Alonso Salces, Rosa Maria. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gallo, Blanca. Universidad del País Vasco; España
dc.description.fil
Fil: Poliero, Aimará Ayelen. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina
dc.description.fil
Fil: Viacava, Gabriela Elena. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Ingeniería en Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina
dc.description.fil
Fil: García González, Diego Luis. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España
dc.description.fil
Fil: Gallina Toschi, Tullia. Università di Bologna; Italia
dc.description.fil
Fil: Servili, Maurizio. Università di Perugia; Italia
dc.description.fil
Fil: Berrueta, Luis Angel. Universidad del País Vasco; España
dc.journal.title
Rivista Italiana Delle Sostanze Grasse
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.innovhub-ssi.it/kdocs/2036794/2021_vol._984_-_pt._2_-_analytical_solutions_addressing_olive_oil_quality_issues.pdf
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://digital.csic.es/handle/10261/264793
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