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dc.contributor.author
Concellón, Analía
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.date.available
2022-06-02T13:59:37Z
dc.date.issued
2004-11
dc.identifier.citation
Concellón, Analía; Añon, Maria Cristina; Chaves, Alicia Raquel; Characterization and changes in polyphenol oxidase from eggplant fruit (Solanum melongena L.) during storage at low temperature; Elsevier; Food Chemistry; 88; 1; 11-2004; 17-24
dc.identifier.issn
0308-8146
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/158769
dc.description.abstract
Polyphenoloxidase (PPO) from eggplant fruit was characterized, and its catecholase activity studied during storage of fruit at 0 and 10ºC. The high catecholase activity was observed using 4-methylcatechol as substrate at pH 6 and 30ºC and activation with sodium dodecyl sulphate (SDS) was unnecessary. The soluble PPO fraction was the most thermostable, as well as the most active, form of the enzyme. Fruits stored at 10ºC were undamaged, whereas those kept at 0 and 5ºC experienced chilling injury from days 6 and 8, respectively, as indicated by the decrease of lightness (L0) of pulp tissue. During exposure of fruits at 10ºC, the activities of soluble and insoluble PPO fractions increased, whereas, at 0ºC, PPO activity of both fractions decreased and maintained lower levels when browning of pulp tissue was observed. Soluble PPO activity at 0ºC was directly related to the value for L0.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
EGGPLANT
dc.subject
SOLANUM MELONGENA L.
dc.subject
POLYPHENOL OXIDASE
dc.subject
CHILLING INJURY
dc.subject
STORAGE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Characterization and changes in polyphenol oxidase from eggplant fruit (Solanum melongena L.) during storage at low temperature
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-05-12T16:32:21Z
dc.identifier.eissn
1873-7072
dc.journal.volume
88
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
17-24
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881460400055X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.017
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