Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Paez, Roxana
dc.contributor.author
Lavari, Luisina
dc.contributor.author
Audero, Gabriela
dc.contributor.author
Cuatrin, Alejandra
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto
dc.contributor.author
Vinderola, Celso Gabriel
dc.date.available
2015-08-07T18:39:47Z
dc.date.issued
2013-05
dc.identifier.citation
Paez, Roxana; Lavari, Luisina; Audero, Gabriela; Cuatrin, Alejandra; Zaritzky, Noemi Elisabet; et al.; Study of the effects of spray-drying on the functionality of probiotic lactobacilli; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 66; 2; 5-2013; 155-161
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/1585
dc.description.abstract
Three probiotic lactobacilli strains were spray-dried in 20% (w/v) skim milk and submitted to a simulated gastrointestinal digestion. Fresh or spray-dried cultures were administered to mice for 5 and 10 days, and Immunoglobulin A (IgA)-producing cells were enumerated in the small intestine by immunohistochemistry. Spray-drying significantly enhanced the resistance of Lactobacillus paracasei A13 and Lactobacillus casei Nad to a simulated gastrointestinal digestion (0.96 and 1.95 log orders, respectively), compared with fresh cultures. Also, a significant higher number of IgA-producing cells were induced by spray-dried cultures compared with fresh cultures. Spray-drying is a suitable, but strain-dependent, technological process for the development of probiotic cultures in skim milk with increased functionality.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
IMMUNOMODULATION
dc.subject
IN VIVO
dc.subject
LACTOBACILLI
dc.subject
MICROSCOPY
dc.subject
SPRAY-DRYING
dc.subject
VIABILITY
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Study of the effects of spray-drying on the functionality of probiotic lactobacilli
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2016-03-30 10:35:44.97925-03
dc.journal.volume
66
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
155-161
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Paez, Roxana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lavari, Luisina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Audero, Gabriela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cuatrin, Alejandra. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vinderola, Celso Gabriel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12038
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12038/abstract
Archivos asociados