Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Paez, Roxana  
dc.contributor.author
Lavari, Luisina  
dc.contributor.author
Audero, Gabriela  
dc.contributor.author
Cuatrin, Alejandra  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto  
dc.contributor.author
Vinderola, Celso Gabriel  
dc.date.available
2015-08-07T18:39:47Z  
dc.date.issued
2013-05  
dc.identifier.citation
Paez, Roxana; Lavari, Luisina; Audero, Gabriela; Cuatrin, Alejandra; Zaritzky, Noemi Elisabet; et al.; Study of the effects of spray-drying on the functionality of probiotic lactobacilli; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 66; 2; 5-2013; 155-161  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/1585  
dc.description.abstract
Three probiotic lactobacilli strains were spray-dried in 20% (w/v) skim milk and submitted to a simulated gastrointestinal digestion. Fresh or spray-dried cultures were administered to mice for 5 and 10 days, and Immunoglobulin A (IgA)-producing cells were enumerated in the small intestine by immunohistochemistry. Spray-drying significantly enhanced the resistance of Lactobacillus paracasei A13 and Lactobacillus casei Nad to a simulated gastrointestinal digestion (0.96 and 1.95 log orders, respectively), compared with fresh cultures. Also, a significant higher number of IgA-producing cells were induced by spray-dried cultures compared with fresh cultures. Spray-drying is a suitable, but strain-dependent, technological process for the development of probiotic cultures in skim milk with increased functionality.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
IMMUNOMODULATION  
dc.subject
IN VIVO  
dc.subject
LACTOBACILLI  
dc.subject
MICROSCOPY  
dc.subject
SPRAY-DRYING  
dc.subject
VIABILITY  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Study of the effects of spray-drying on the functionality of probiotic lactobacilli  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2016-03-30 10:35:44.97925-03  
dc.journal.volume
66  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
155-161  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Paez, Roxana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lavari, Luisina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Audero, Gabriela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cuatrin, Alejandra. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vinderola, Celso Gabriel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12038  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12038/abstract