Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Paez, Roxana
dc.contributor.author
Lavari, Luisina
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Audero, Gabriela
dc.contributor.author
Cuatrin, Alejandra
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Vinderola, Celso Gabriel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2015-08-07T18:39:47Z
dc.date.issued
2013-05
dc.identifier.citation
Paez, Roxana; Lavari, Luisina; Audero, Gabriela; Cuatrin, Alejandra; Zaritzky, Noemi Elisabet; et al.; Study of the effects of spray-drying on the functionality of probiotic lactobacilli; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 66; 2; 5-2013; 155-161
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/1585
dc.description.abstract
Three probiotic lactobacilli strains were spray-dried in 20% (w/v) skim milk and submitted to a simulated gastrointestinal digestion. Fresh or spray-dried cultures were administered to mice for 5 and 10 days, and Immunoglobulin A (IgA)-producing cells were enumerated in the small intestine by immunohistochemistry. Spray-drying significantly enhanced the resistance of Lactobacillus paracasei A13 and Lactobacillus casei Nad to a simulated gastrointestinal digestion (0.96 and 1.95 log orders, respectively), compared with fresh cultures. Also, a significant higher number of IgA-producing cells were induced by spray-dried cultures compared with fresh cultures. Spray-drying is a suitable, but strain-dependent, technological process for the development of probiotic cultures in skim milk with increased functionality.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
IMMUNOMODULATION
dc.subject
IN VIVO
dc.subject
LACTOBACILLI
dc.subject
MICROSCOPY
dc.subject
SPRAY-DRYING
dc.subject
VIABILITY
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Study of the effects of spray-drying on the functionality of probiotic lactobacilli
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2016-03-30 10:35:44.97925-03
dc.journal.volume
66
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
155-161
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Paez, Roxana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lavari, Luisina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe; Argentina
dc.description.fil
Fil: Audero, Gabriela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cuatrin, Alejandra. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria, Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vinderola, Celso Gabriel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12038
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12038/abstract
Archivos asociados