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dc.contributor.author
Viña, Sonia Zulma
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.date.available
2022-05-30T13:37:06Z
dc.date.issued
2007-12
dc.identifier.citation
Viña, Sonia Zulma; Chaves, Alicia Raquel; Effect of heat treatment and refrigerated storage on antioxidant properties of pre-cut celery (Apium graveolens L.); Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 43; 1; 12-2007; 44-51
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/158469
dc.description.abstract
This work studies the effect of two types of heat treatment, dry air at 48 C for 1 h and water immersion at 50 C for 90 s, and of storage time at 0 C on a number of quality parameters for pre-cut celery: browning potential, soluble phenols content, total flavonoids, chlorogenic acid, ascorbic acid and antioxidant capacity. Pre-cut celery was placed in crystal polyethylene terephthalate trays covered with polyvinyl chloride film. Samples were taken after 0, 1, 7, 14 and 21 storage days. Treatments reduced browning potential and chlorogenic acid content and, in addition, allowed ascorbic acid concentration to be retained for a longer time. For this reason, the application of heat treatments in minimally processed celery would be beneficial
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ANTIOXIDANT ACTIVITY
dc.subject
APIUM GRAVEOLENS L.
dc.subject
CONTROLLED STRESS
dc.subject
FRESH CUT VEGETABLES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effect of heat treatment and refrigerated storage on antioxidant properties of pre-cut celery (Apium graveolens L.)
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-05-12T07:57:01Z
dc.identifier.eissn
1365-2621
dc.journal.volume
43
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
44-51
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Viña, Sonia Zulma. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://ifst.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2621.2006.01380.x
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2006.01380.x
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