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dc.contributor.author
Olguin, Mariela Carina
dc.contributor.author
Salvadori, Viviana Olga
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.contributor.author
Tarzia, Domingo Alberto
dc.date.available
2022-05-24T06:17:10Z
dc.date.issued
2008-12
dc.identifier.citation
Olguin, Mariela Carina; Salvadori, Viviana Olga; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Tarzia, Domingo Alberto; An analytical solution for the coupled heat and mass transfer during the freezing of high-water content materials; Elsevier Academic Press Inc.; International Journal Of Heat And Mass Transfer; 51; 17-18; 12-2008; 4379-4391
dc.identifier.issn
0017-9310
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/158103
dc.description.abstract
The coupled problem of heat and mass transfer during the solidification of high-water content materials like soils, foods, tissues and phase-change materials is developed. Assuming quasi-steady heat conduction in the frozen region, the system leads to a set of coupled ordinary differential equations. The model takes into account the influence of material characteristics and process variables on the advance of the freezing and sublimation fronts, temperature and water vapour profiles and weight loss. It was validated against the analytical solution of the freezing (without surface ice sublimation) of a semi-infinite medium and was extensively used to perform a parametric study.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Academic Press Inc.
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Coupled heat and mass transfer
dc.subject
Stefan problem
dc.subject
Freezing
dc.subject.classification
Matemática Aplicada
dc.subject.classification
Matemáticas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
An analytical solution for the coupled heat and mass transfer during the freezing of high-water content materials
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-05-12T16:31:44Z
dc.journal.volume
51
dc.journal.number
17-18
dc.journal.pagination
4379-4391
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Olguin, Mariela Carina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Exactas, Ingeniería y Agrimensura; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvadori, Viviana Olga. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tarzia, Domingo Alberto. Universidad Austral. Facultad de Ciencias Empresariales; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Heat And Mass Transfer
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0017931008001087
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.ijheatmasstransfer.2008.01.031
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