Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Quiroga, Alejandra Viviana
dc.contributor.author
Martinez, Estela Nora
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2022-05-24T05:39:24Z
dc.date.issued
2007-07
dc.identifier.citation
Quiroga, Alejandra Viviana; Martinez, Estela Nora; Añon, Maria Cristina; Amaranth Globulin Polypeptide Heterogeneity; Springer; The Protein Journal; 26; 5; 7-2007; 327-333
dc.identifier.issn
1572-3887
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/158101
dc.description.abstract
The polypeptides integrating amaranth globulin-p and 11S-globulin were characterized by two-dimensional electrophoresis, ion-exchange chromatography and RP-HPLC. All polypeptides exhibited charge and hydrophobic heterogeneity. Almost all acid (A, pI 5 - 7) and basic (B, pI 9 - 10) polypeptides were present in both globulins, and the same happened with the unprocessed M polypeptides with pI in the range of 7 to 7.5 which fits well with a sequence containing both the A and B polypeptides. There were other polypeptides only present in 11S-globulin, like some of 41 and 16 kDa which might come from another precursor or be the products of a different processing of the propolypeptide. These results suggested that, although amaranth subunits from different subfamilies are interchangeable in different oligomers, some structural differences between them might affect the assembly of globulin molecules. Structural differences arising from this behavior could account for the different physicochemical properties of globulin molecules.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
AMARANTH
dc.subject
GLOBULINS
dc.subject
POLYPEPTIDE
dc.subject
HETEROGENEITY
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Amaranth Globulin Polypeptide Heterogeneity
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-05-12T07:56:31Z
dc.journal.volume
26
dc.journal.number
5
dc.journal.pagination
327-333
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Berlín
dc.description.fil
Fil: Quiroga, Alejandra Viviana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Estela Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
The Protein Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s10930-007-9075-2
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s10930-007-9075-2
Archivos asociados