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dc.contributor.author
Pizzolitto, Romina Paola
dc.contributor.author
Barberis, Carla Lorena
dc.contributor.author
Dambolena, Jose Sebastian
dc.contributor.author
Herrera, Jimena María
dc.contributor.author
Zunino, María Paula
dc.contributor.author
Magnoli, Carina Elizabeth
dc.contributor.author
Rubinstein, Héctor R.
dc.contributor.author
Zygadlo, Julio Alberto
dc.contributor.author
Dalcero, Ana Maria
dc.date.available
2017-04-26T19:28:01Z
dc.date.issued
2015-03
dc.identifier.citation
Pizzolitto, Romina Paola; Barberis, Carla Lorena; Dambolena, Jose Sebastian; Herrera, Jimena María; Zunino, María Paula; et al.; Inhibitory Effect of Natural Phenolic Compounds on Aspergillus parasiticus Growth; Hindawi Publishing Corporation; E-journal Of Chemistry; 2015; 3-2015; 7-14
dc.identifier.issn
0973-4945
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/15759
dc.description.abstract
Considering the impact of Aspergillus species on crops, it appears to be highly desirable to apply strategies to prevent their growth, as well as to eliminate or reduce their presence in food products. For this reason, the aims of this investigation were to evaluate the effects of ten natural phenolic compounds on the Aspergillus parasiticus growth and to determine which physicochemical properties are involved in the antifungal activity. According to the results of minimum inhibitory concentration (MIC) values of the individual compounds, isoeugenol, carvacrol, and thymol were the most active phenolic components (1.26 mM, 1.47 mM,and 1.50 mM, resp.), followed by eugenol (2.23 mM). On the other hand, creosol, p-cresol, o-cresol, m-cresol, vanillin, and phenol had no effects on fungal development. Logarithm of the octanol/water partition coefficient (log P), refractivity index (RI), and molar volume (MV) were demonstrated to be the descriptors that best explained the antifungal activity correlated to lipophilicity, reactivity of the components, and steric aspect. These findings make an important contribution to the search for new compounds with antifungal activity
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Hindawi Publishing Corporation
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
Aspergillus Parasiticus, , ,
dc.subject
Natural Phenolic Compounds
dc.subject
Essential Oils
dc.subject
Lipophilicity
dc.subject
Molar Volume
dc.subject
Refractivity Index
dc.subject.classification
Micología
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Inhibitory Effect of Natural Phenolic Compounds on Aspergillus parasiticus Growth
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-04-11T17:55:47Z
dc.identifier.eissn
2090-9810
dc.journal.volume
2015
dc.journal.pagination
7-14
dc.journal.pais
India
dc.journal.ciudad
Tamil Nadu
dc.description.fil
Fil: Pizzolitto, Romina Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal (p); Argentina
dc.description.fil
Fil: Barberis, Carla Lorena. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología E Inmunología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Dambolena, Jose Sebastian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal (p); Argentina
dc.description.fil
Fil: Herrera, Jimena María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal (p); Argentina
dc.description.fil
Fil: Zunino, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal (p); Argentina
dc.description.fil
Fil: Magnoli, Carina Elizabeth. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología E Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rubinstein, Héctor R.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones En Bioquímica Clínica E Inmunología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zygadlo, Julio Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal (p); Argentina
dc.description.fil
Fil: Dalcero, Ana Maria. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología E Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina
dc.journal.title
E-journal Of Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.hindawi.com/journals/jchem/2015/547925/
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1155/2015/547925
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