Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Ninago, Mario Daniel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Lopez, Olivia Valeria
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.other
Ninago, Mario Daniel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.other
Lopez, Olivia Valeria
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.other
Horst, María Fernanda
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2022-05-10T14:14:21Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Ninago, Mario Daniel; Lopez, Olivia Valeria; Conventional and Innovative Food Applications of Alginate-Based Hydrogels; Nova Science Publishers; 2021; 111-141
dc.identifier.isbn
978-1-68507-219-3
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/157076
dc.description.abstract
Alginate is widely used in food industry due to its numerous properties such as thickening capacity, ability to form hydrogels, films, and coatings. Besides, alginic acid and its salts are authorized for their use in a wide range of food products by competent health authorities worldwide. Among the applications of alginate, the most important are those that involve alginate-based hydrogels. In this chapter, it is described conventional applications of alginate hydrogels in food, as well as newer biotechnological uses that promise to be very attractive to the industrial sector. For each described application, advantages of using these systems are mentioned and examples of commercial applications in different food products are given, as well as developments at academic and research level. Thus, it is deepened in the use of alginate hydrogels in restructured food, immobilization and encapsulation systems, absorption of heavy metal ions, besides food packaging and coatings.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Nova Science Publishers
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ALGINATE HYDROGELS
dc.subject
FOOD APPLICATIONS
dc.subject
BIOTECHNOLOGCAL USES
dc.subject.classification
Compuestos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Conventional and Innovative Food Applications of Alginate-Based Hydrogels
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-01-06T14:52:18Z
dc.journal.pagination
111-141
dc.journal.pais
Estados Unidos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
New York
dc.description.fil
Fil: Ninago, Mario Daniel. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Ing. Química; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lopez, Olivia Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://doi.org/10.52305/ACTC8043
dc.conicet.paginas
288
dc.source.titulo
The Applications of Hydrogels
Archivos asociados