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dc.contributor.author
Ferreyra, Susana Gisela  
dc.contributor.author
Torres Palazzolo, Carolina Andrea  
dc.contributor.author
Bottini, Ambrosio Ruben  
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz  
dc.contributor.author
Fontana, Ariel Ramón  
dc.date.available
2022-04-13T15:55:41Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Phenolic compounds from wine industry by products: characterization and in vitro bioaccesibility; 13th World Congress on Polyphenols Applications; Valleta; Malta; 2019; 1-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/155202  
dc.description.abstract
The wine production generates a large volume of wastes, like pruning residues (canes), pomaces and stems. The increase of consumers concerns about the use of additives in alimentary products and the attention that functional foods have attained in the last years prompted the identification of alternative sources of natural antioxidants. Several compounds present in winemaking by-products such as phenolic compounds have shown health-promoting effects and other biological properties mostly related to their antioxidant characteristics. The characterization of compounds is therefore a necessary step to increase the worth and justify their application in food industries. As well, in vitro gastrointestinal simulation is a valuable tool for investigating the effect of digestion on the phenolic compounds bio-accessibility. This approach contributes to assess the nutritional quality of a bioactive compound while encourages the development of functional foods. This talk will focus on the characterization of phenolics from winemaking by-products of Vitis vinifera L. cv. Malbec and the properties of extracts after in vitro digestion with the aim to establish their bio-accessibility.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
International Society of Antioxidants  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
grapes  
dc.subject
phenolic compounds  
dc.subject
bioaccesibility  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Phenolic compounds from wine industry by products: characterization and in vitro bioaccesibility  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject  
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia  
dc.date.updated
2022-03-16T19:46:40Z  
dc.journal.pagination
1-2  
dc.journal.pais
Malta  
dc.journal.ciudad
Valleta  
dc.description.fil
Fil: Ferreyra, Susana Gisela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Torres Palazzolo, Carolina Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bottini, Ambrosio Ruben. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fontana, Ariel Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.polyphenols-site.com/previous-conferences  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://polyphenols-site.com/news/592-phenolic-compounds-from-wine-industry-by-products-characterization-and-in-vitro-bioaccesibility  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.coverage
Internacional  
dc.type.subtype
Congreso  
dc.description.nombreEvento
13th World Congress on Polyphenols Applications  
dc.date.evento
2019-09-30  
dc.description.ciudadEvento
Valleta  
dc.description.paisEvento
Malta  
dc.type.publicacion
Book  
dc.description.institucionOrganizadora
International Society of Antioxidants  
dc.source.libro
13th World Congress on Polyphenols Applications  
dc.date.eventoHasta
2019-10-01  
dc.type
Congreso