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dc.contributor.author
Ferreyra, Susana Gisela
dc.contributor.author
Torres Palazzolo, Carolina Andrea
dc.contributor.author
Bottini, Ambrosio Ruben
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
dc.contributor.author
Fontana, Ariel Ramón
dc.date.available
2022-04-13T15:55:41Z
dc.date.issued
2020
dc.identifier.citation
Phenolic compounds from wine industry by products: characterization and in vitro bioaccesibility; 13th World Congress on Polyphenols Applications; Valleta; Malta; 2019; 1-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/155202
dc.description.abstract
The wine production generates a large volume of wastes, like pruning residues (canes), pomaces and stems. The increase of consumers concerns about the use of additives in alimentary products and the attention that functional foods have attained in the last years prompted the identification of alternative sources of natural antioxidants. Several compounds present in winemaking by-products such as phenolic compounds have shown health-promoting effects and other biological properties mostly related to their antioxidant characteristics. The characterization of compounds is therefore a necessary step to increase the worth and justify their application in food industries. As well, in vitro gastrointestinal simulation is a valuable tool for investigating the effect of digestion on the phenolic compounds bio-accessibility. This approach contributes to assess the nutritional quality of a bioactive compound while encourages the development of functional foods. This talk will focus on the characterization of phenolics from winemaking by-products of Vitis vinifera L. cv. Malbec and the properties of extracts after in vitro digestion with the aim to establish their bio-accessibility.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
International Society of Antioxidants
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
grapes
dc.subject
phenolic compounds
dc.subject
bioaccesibility
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Phenolic compounds from wine industry by products: characterization and in vitro bioaccesibility
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia
dc.date.updated
2022-03-16T19:46:40Z
dc.journal.pagination
1-2
dc.journal.pais
Malta
dc.journal.ciudad
Valleta
dc.description.fil
Fil: Ferreyra, Susana Gisela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Torres Palazzolo, Carolina Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bottini, Ambrosio Ruben. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fontana, Ariel Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.polyphenols-site.com/previous-conferences
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://polyphenols-site.com/news/592-phenolic-compounds-from-wine-industry-by-products-characterization-and-in-vitro-bioaccesibility
dc.conicet.rol
Autor
dc.conicet.rol
Autor
dc.conicet.rol
Autor
dc.conicet.rol
Autor
dc.conicet.rol
Autor
dc.coverage
Internacional
dc.type.subtype
Congreso
dc.description.nombreEvento
13th World Congress on Polyphenols Applications
dc.date.evento
2019-09-30
dc.description.ciudadEvento
Valleta
dc.description.paisEvento
Malta
dc.type.publicacion
Book
dc.description.institucionOrganizadora
International Society of Antioxidants
dc.source.libro
13th World Congress on Polyphenols Applications
dc.date.eventoHasta
2019-10-01
dc.type
Congreso
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