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dc.contributor.author
Pinciroli, María
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dc.contributor.author
Vidal, Alfonso Andres
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dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
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dc.contributor.author
Martinez, Estela Nora
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dc.date.available
2022-04-06T09:51:51Z
dc.date.issued
2009-12
dc.identifier.citation
Pinciroli, María; Vidal, Alfonso Andres; Añon, Maria Cristina; Martinez, Estela Nora; Comparison between protein functional properties of two rice cultivars; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 42; 10; 12-2009; 1605-1610
dc.identifier.issn
0023-6438
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/154470
dc.description.abstract
The functional properties of proteins from a high-protein?content rice cultivar (Nutriar) were analyzed and compared with those from a usual Latin-American cultivar (El Paso 144). Isolates from brown and milled flours were prepared and their emulsifying, foaming, and hydration properties studied. The four isolates displayed a very low solubility within a wide range of moderate pH, but demonstrate a significantly higher solubility at extreme pHs (either high or low). Nutriar isolates had a significantly higher solubility and greater surface properties than El Paso 144 isolates. The Nutriar isolate from brown flour was more soluble at pH 9 than the other isolates and moreover showed the highest capacity for forming and stabilizing foams and emulsions. In contrast, the Nutriar isolate from milled rice exhibited a higher solubility and greater foaming properties at an acid pH. The surface properties and solubility were significantly correlated among the four samples. All four isolates exhibited good water imbibition and water-holding capacities.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Rice (Oryza sativa L.) proteins
dc.subject
Protein isolate
dc.subject
Functional properties
dc.subject
Solubility
dc.subject.classification
Agricultura
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dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca
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dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
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dc.title
Comparison between protein functional properties of two rice cultivars
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-03-14T16:41:59Z
dc.identifier.eissn
1096-1127
dc.journal.volume
42
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
1605-1610
dc.journal.pais
Países Bajos
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dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Pinciroli, María. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vidal, Alfonso Andres. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Estela Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
LWT - Food Science and Technology
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643809001649
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2009.06.003
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