Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo

dc.contributor.author
Di Giorgio, Luciana

dc.contributor.author
Musso, Yanina Soledad

dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi

dc.contributor.other
Lopez Rubio, Amparo

dc.contributor.other
Fabra Rovira, Maria José
dc.contributor.other
MartÍnez Sanz, Marta
dc.contributor.other
Gomez Gomez Mascaraq, Laura
dc.date.available
2022-03-29T12:20:02Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.citation
Salgado, Pablo Rodrigo; Di Giorgio, Luciana; Musso, Yanina Soledad; Mauri, Adriana Noemi; Bioactive Packaging: Combining Nanotechnologies with Packaging for Improved Food Functionality; Elsevier; 2019; 233-270
dc.identifier.isbn
978-0-12-814130-4
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/154010
dc.description.abstract
Bioactive packaging has the unique role of enhancing food impact over the consumers? health through the creation of healthier packaged foods. In this sense, it can be considered as an innovative strategy in the production of functional foods. This chapter focuses on the application of nanotechnology to this area in order to open new possibilities for improving the effectiveness of these packages. It analyses the requirements of current food packaging, describes the main bioactive compounds for the preparation of bioactive packaging and studies the development of nano-sized carrier systems and different strategies in the preparation of nano-structured packaging materials to improve the stability, dispersibility, availability and transport of bioactive compounds.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier

dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Bioactive packaging
dc.subject
Bioactive compounds
dc.subject
Nano-sized carrier systems
dc.subject
Bioavailability
dc.subject
Nano-structured packaging materials
dc.subject.classification
Nano-materiales

dc.subject.classification
Nanotecnología

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Bioactive Packaging: Combining Nanotechnologies with Packaging for Improved Food Functionality
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-03-14T16:41:49Z
dc.journal.pagination
233-270
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Di Giorgio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Musso, Yanina Soledad. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128141304000099
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-814130-4.00009-9
dc.conicet.paginas
410
dc.source.titulo
Nanomaterials for Food Applications: Micro and Nano Technologies
Archivos asociados