Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo  
dc.contributor.author
Di Giorgio, Luciana  
dc.contributor.author
Musso, Yanina Soledad  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.contributor.other
Lopez Rubio, Amparo  
dc.contributor.other
Fabra Rovira, Maria José  
dc.contributor.other
MartÍnez Sanz, Marta  
dc.contributor.other
Gomez Gomez Mascaraq, Laura  
dc.date.available
2022-03-29T12:20:02Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Salgado, Pablo Rodrigo; Di Giorgio, Luciana; Musso, Yanina Soledad; Mauri, Adriana Noemi; Bioactive Packaging: Combining Nanotechnologies with Packaging for Improved Food Functionality; Elsevier; 2019; 233-270  
dc.identifier.isbn
978-0-12-814130-4  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/154010  
dc.description.abstract
Bioactive packaging has the unique role of enhancing food impact over the consumers? health through the creation of healthier packaged foods. In this sense, it can be considered as an innovative strategy in the production of functional foods. This chapter focuses on the application of nanotechnology to this area in order to open new possibilities for improving the effectiveness of these packages. It analyses the requirements of current food packaging, describes the main bioactive compounds for the preparation of bioactive packaging and studies the development of nano-sized carrier systems and different strategies in the preparation of nano-structured packaging materials to improve the stability, dispersibility, availability and transport of bioactive compounds.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Bioactive packaging  
dc.subject
Bioactive compounds  
dc.subject
Nano-sized carrier systems  
dc.subject
Bioavailability  
dc.subject
Nano-structured packaging materials  
dc.subject.classification
Nano-materiales  
dc.subject.classification
Nanotecnología  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Bioactive Packaging: Combining Nanotechnologies with Packaging for Improved Food Functionality  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-03-14T16:41:49Z  
dc.journal.pagination
233-270  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Di Giorgio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Musso, Yanina Soledad. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128141304000099  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-814130-4.00009-9  
dc.conicet.paginas
410  
dc.source.titulo
Nanomaterials for Food Applications: Micro and Nano Technologies