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dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto
dc.contributor.author
Martinez, Gustavo Adolfo
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Civello, Pedro Marcos
dc.date.available
2022-03-28T21:08:39Z
dc.date.issued
2003-03
dc.identifier.citation
Vicente, Ariel Roberto; Martinez, Gustavo Adolfo; Chaves, Alicia Raquel; Civello, Pedro Marcos; Influence of self-produced CO2 on postharvest life of heat-treated strawberries; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 27; 3; 3-2003; 265-275
dc.identifier.issn
0925-5214
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/153964
dc.description.abstract
Strawberries cv. Selva (75 or 90% superficial red color) were packaged with films having different permeability properties, heat-treated in an air oven (45 8C, 3 h), stored at 0 8C for 0, 7 or 14 days and then transferred to 20 8C for 2 days. The percentage of CO2 in the package atmosphere and the effect of heat treatment on the following parameters were recorded: weight loss, external color, lightness, anthocyanin content, firmness, titratable acidity, pH, total sugar, total phenol and fruit decay. The application of heat treatment alone reduced fungal decay and delayed red color development and fruit softening. When the treatment was performed on fruit in films that allowed retention of part of CO2 produced during heating, the delay of fruit softening and color development and the reduction of decay were enhanced. The benefit for 90% red fruit was minimal and decay development was only delayed by 1 day. The results of this work indicate that the well-known benefits of heat treatment could be considerably improved by performing the treatment in the presence of low permeability films, with the aim of retaining the CO2 produced by the temporary increase in fruit respiration during the heating
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Film
dc.subject
Postharvest
dc.subject
Heat treatment
dc.subject
Carbon dioxide
dc.subject
Strawberry
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Influence of self-produced CO2 on postharvest life of heat-treated strawberries
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-02-17T20:11:03Z
dc.journal.volume
27
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
265-275
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Gustavo Adolfo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Civello, Pedro Marcos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S0925-5214(02)00111-4
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521402001114
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