Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Lombardi, Julia
dc.contributor.author
Ciocia, Felicia
dc.contributor.author
Uniacke Lowe, Thérèse
dc.contributor.author
Boeris, Valeria
dc.contributor.author
Risso, Patricia Hilda
dc.contributor.author
McSweeney, Paul L. H.
dc.date.available
2022-03-03T02:54:39Z
dc.date.issued
2019-07
dc.identifier.citation
Lombardi, Julia; Ciocia, Felicia; Uniacke Lowe, Thérèse; Boeris, Valeria; Risso, Patricia Hilda; et al.; Application of an enzymatic extract from Aspergillus niger as coagulant for cheddar cheese manufacture; Instituto de Tecnologia do Paraná; Brazilian Archives of Biology and Technology; 62; 7-2019; 1-13
dc.identifier.issn
1516-8913
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/152793
dc.description.abstract
Q2 según Scopus a la fecha de publicaciónThe coagulation of milk by a serin protease from Aspergillus niger NRRL3 was studied by rheology. Cheddar-type cheese was manufactured using 3.5% (v/v) of fungal enzymatic extract and fermentation-produced chymosin was used as control coagulant. Full composition and ripening of both kinds of Cheddar cheese were studied. Differences in the proteolysis of caseins, not only during cheese manufacture but also during ripening, affected cheese composition, texture and peptide profile. Microbial development during ripening was not affected by the coagulant used.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Instituto de Tecnologia do Paraná
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
MICROBIAL COAGULANT
dc.subject
CHEESE
dc.subject
BIOCHEMISTRY DURING RIPENING
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Application of an enzymatic extract from Aspergillus niger as coagulant for cheddar cheese manufacture
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-11-25T17:46:48Z
dc.identifier.eissn
1678-4324
dc.journal.volume
62
dc.journal.pagination
1-13
dc.journal.pais
Brasil
dc.journal.ciudad
Curitiba
dc.description.fil
Fil: Lombardi, Julia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ciocia, Felicia. University College Cork; Irlanda
dc.description.fil
Fil: Uniacke Lowe, Thérèse. University College Cork; Irlanda
dc.description.fil
Fil: Boeris, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires". Facultad de Química e Ingeniería-Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Risso, Patricia Hilda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: McSweeney, Paul L. H.. University College Cork; Irlanda
dc.journal.title
Brazilian Archives of Biology and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132019000100509&lng=en&nrm=iso
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1590/1678-4324-2019180128
Archivos asociados