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dc.contributor.author
Aphalo, Paula
dc.contributor.author
Castellani, Oscar Francisco
dc.contributor.author
Martinez, Estela Nora
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2022-02-11T15:12:42Z
dc.date.issued
2004-02
dc.identifier.citation
Aphalo, Paula; Castellani, Oscar Francisco; Martinez, Estela Nora; Añon, Maria Cristina; Surface Physicochemical Properties of Globulin-P Amaranth Protein; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 52; 3; 2-2004; 616-622
dc.identifier.issn
0021-8561
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/151886
dc.description.abstract
Globulin-P, the polymerized 11S amaranth globulin, is composed of 280 kDa unitary molecules (UM, 23%) and aggregates larger than 500 kDa (A, 70%). Antibodies against these proteins were prepared to study their surface characteristics and to assess their homology with other storage proteins. Results showed that globulin-P unitary molecules and aggregates had similar reactive surfaces. A polypeptide of 56 kDa was found to be the most reactive to the antibodies assayed, followed by the acidic polypeptides. Such results support previous information, according to which these polypeptides appeared to be the most exposed on the molecule surface. Globulin-P fraction presented cross-reactivity with the remaining amaranth protein fractions: 11S-globulin, glutelins, and albumins. Globulin-P and 11S-globulin showed similar reactive surfaces whereas glutelin and albumins presented a lower cross-reactivity. The reactivity of the glutelin fraction depended on its sequence. Globulin-P fraction presented cross-reactivity with quinoa globulins, and to a lesser extent with globulins of sunflower and rice. Moreover, the anti-Gp serum was unable to detect either conformational or sequence epitopes in globulins of soybean, wheat, buckwheat, rice, and rye.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Chemical Society
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
AMARANTH PROTEINS
dc.subject
CROSS-REACTIVITY
dc.subject
GLOBULIN-P
dc.subject
SURFACE PROPERTIES
dc.subject.classification
Métodos de Investigación en Bioquímica
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Surface Physicochemical Properties of Globulin-P Amaranth Protein
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-12-03T19:57:29Z
dc.identifier.eissn
1520-5118
dc.journal.volume
52
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
616-622
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Aphalo, Paula. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Castellani, Oscar Francisco. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Estela Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/jf034672v
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf034672v
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