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dc.contributor.author
Contreras, Edgardo Martin  
dc.contributor.author
Giannuzzi, Leda  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.date.available
2022-02-08T16:03:37Z  
dc.date.issued
2004-06  
dc.identifier.citation
Contreras, Edgardo Martin; Giannuzzi, Leda; Zaritzky, Noemi Elisabet; Use of image analysis in the study of competition between filamentous and non-filamentous bacteria; Pergamon-Elsevier Science Ltd; Water Research; 38; 11; 6-2004; 2621-2630  
dc.identifier.issn
0043-1354  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/151574  
dc.description.abstract
One of the most common problems in the operation of activated sludge plants is the inability to separate solids from treated effluents in the clarifiers caused by the overgrowth of filamentous micro-organisms (FM) with respect to floc-forming bacteria. In order to develop kinetic models that help to predict bulking events, growth kinetics of the FMs and non-filamentous bacteria (NFB) should be known. This paper addresses the competition of a FM and a NFB in a continuous stirred tank reactor. Experimental observations of the effect of the dilution rate on the composition of themixed culture were compared to simulated results. Image analysis was used to measure NFB and FM fractions in order to evaluate the proposed mathematical model. Experimental results and numerical simulations showed that low D values favored the growth of FM; on the contrary, when high D values were applied a rapid overgrowth of the NFB were observed. Thus, high D values favored the growth of NFB minimizing the risk of filamentous bulking.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Pergamon-Elsevier Science Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FILAMENTOUS BULKING  
dc.subject
FLOC-FORMING BACTERIA  
dc.subject
IMAGE ANALYSIS  
dc.subject
MATHEMATICAL MODELING  
dc.subject
SPHAEROTILUS NATANS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Use of image analysis in the study of competition between filamentous and non-filamentous bacteria  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-12-03T19:57:24Z  
dc.identifier.eissn
1879-2448  
dc.journal.volume
38  
dc.journal.number
11  
dc.journal.pagination
2621-2630  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Contreras, Edgardo Martin. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Giannuzzi, Leda. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Water Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.watres.2004.03.022  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0043135404001575