Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Contreras, Edgardo Martin
dc.contributor.author
Giannuzzi, Leda
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
dc.date.available
2022-02-08T16:03:37Z
dc.date.issued
2004-06
dc.identifier.citation
Contreras, Edgardo Martin; Giannuzzi, Leda; Zaritzky, Noemi Elisabet; Use of image analysis in the study of competition between filamentous and non-filamentous bacteria; Pergamon-Elsevier Science Ltd; Water Research; 38; 11; 6-2004; 2621-2630
dc.identifier.issn
0043-1354
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/151574
dc.description.abstract
One of the most common problems in the operation of activated sludge plants is the inability to separate solids from treated effluents in the clarifiers caused by the overgrowth of filamentous micro-organisms (FM) with respect to floc-forming bacteria. In order to develop kinetic models that help to predict bulking events, growth kinetics of the FMs and non-filamentous bacteria (NFB) should be known. This paper addresses the competition of a FM and a NFB in a continuous stirred tank reactor. Experimental observations of the effect of the dilution rate on the composition of themixed culture were compared to simulated results. Image analysis was used to measure NFB and FM fractions in order to evaluate the proposed mathematical model. Experimental results and numerical simulations showed that low D values favored the growth of FM; on the contrary, when high D values were applied a rapid overgrowth of the NFB were observed. Thus, high D values favored the growth of NFB minimizing the risk of filamentous bulking.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Pergamon-Elsevier Science Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FILAMENTOUS BULKING
dc.subject
FLOC-FORMING BACTERIA
dc.subject
IMAGE ANALYSIS
dc.subject
MATHEMATICAL MODELING
dc.subject
SPHAEROTILUS NATANS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Use of image analysis in the study of competition between filamentous and non-filamentous bacteria
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-12-03T19:57:24Z
dc.identifier.eissn
1879-2448
dc.journal.volume
38
dc.journal.number
11
dc.journal.pagination
2621-2630
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Contreras, Edgardo Martin. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giannuzzi, Leda. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Water Research
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.watres.2004.03.022
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0043135404001575
Archivos asociados