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dc.contributor.author
Tocci, Ana Maria  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.date.available
2022-02-02T17:02:31Z  
dc.date.issued
2008-09  
dc.identifier.citation
Tocci, Ana Maria; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Some thermal properties of fresh and osmotically dehydrated Kiwifruit above and below the initial freezing temperature; Elsevier; Journal of Food Engineering; 88; 1; 9-2008; 20-27  
dc.identifier.issn
0260-8774  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/151183  
dc.description.abstract
Thermal properties of fresh and osmotically dehydrated Kiwifruit were experimentally measured. Enthalpy and heat capacity, in the range from −40 °C to 40 °C, and initial freezing temperature were determined by DSC. Density was measured by picnometry in the range between −70 °C and 30 °C. Prediction equations from the literature for enthalpy, heat capacity and density as a function of temperature, for different water contents, were fitted to experimental data. Regression equations relating soluble solids content and initial freezing temperature with water content were also obtained.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ENTHALPY  
dc.subject
HEAT CAPACITY  
dc.subject
INITIAL FREEZING TEMPERATURE  
dc.subject
KIWIFRUIT  
dc.subject
OSMOTICALLY DEHYDRATED  
dc.subject
THERMAL PROPERTIES  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Some thermal properties of fresh and osmotically dehydrated Kiwifruit above and below the initial freezing temperature  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-12-03T19:53:23Z  
dc.identifier.eissn
1873-5770  
dc.journal.volume
88  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
20-27  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Tocci, Ana Maria. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2007.10.014  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0260877407005432