Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Quinoa: An Incan Crop to Face Global Changes in Agriculture

Título del libro: Quinoa: Improvement and Sustainable Production

González, Juan Antonio; Eisa, Said; Hussin, Said; Prado, Fernando EduardoIcon
Otros responsables: Murphy, Kevin; Matanguihan, J.
Fecha de publicación: 2015
Editorial: John Wiley & Sons Inc
ISBN: 978-1-118-62851-5
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Ciencias de las Plantas, Botánica

Resumen

Environmental changes have always occurred in the past but in the last decades these have escalated to critical levels, presenting environmental risk to people, especially in terms of food supply, as it affects crop yield, production, and quality. Quinoa, a native grain to the Andean highlands in South America, could be an excellent alternative crop in many regions of the world. Archeological studies provide evidence on the consumption of quinoa as human food thousands of years before the first Spanish conquerors arrived in America. Among the nutritional attributes of quinoa seed, prominent is its high-quality protein that is gluten-free and has an exceptional amino acid balance. Soil salinization is one of the major environmental issues affecting crop production, especially in marginal landscapes or areas with limited resources. Research has focused on the identification and selection of plant species such as C. quinoa that are naturally tolerant to drought and salinity.
Palabras clave: QUINOA , INCA CRIP , GLOBAL CHANGE
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 501.6Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/150389
DOI: https://doi.org/10.1002/9781118628041.ch1
URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/9781118628041.ch1
Colecciones
Capítulos de libros(CCT - NOA SUR)
Capítulos de libros de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - NOA SUR
Citación
González, Juan Antonio; Eisa, Said; Hussin, Said; Prado, Fernando Eduardo; Quinoa: An Incan Crop to Face Global Changes in Agriculture; John Wiley & Sons Inc; 2015; 1-18
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES