Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Rossi, Yanina Estefanía
dc.contributor.author
Vanden Braber, Noelia Luciana
dc.contributor.author
Diaz Vergara, Ladislao Ivan
dc.contributor.author
Montenegro, Mariana Angélica
dc.date.available
2022-01-14T14:35:46Z
dc.date.issued
2021-12-08
dc.identifier.citation
Rossi, Yanina Estefanía; Vanden Braber, Noelia Luciana; Diaz Vergara, Ladislao Ivan; Montenegro, Mariana Angélica; Bioactive Ingredients Obtained from Agro-industrial Byproducts: Recent Advances and Innovation in Micro- And Nanoencapsulation; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 69; 50; 8-12-2021; 15066-15075
dc.identifier.issn
0021-8561
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/150107
dc.description.abstract
The agro-industry produces numerous byproducts that are currently underused, and its waste contributes to environmental pollution. These byproducts represent an important and economical source of bioactive ingredients, which can promote the sustainable development of high-value-added functional foods. In this context, micro- and nanoencapsulation systems allow for the incorporation and stabilization of the bioactive agents in foods. This perspective will review recent advances in the use of agro-industrial byproducts as a source of bioactive agents. In addition, the latest advances in micro- and nanoencapsulation to improve the stability, solubility, and bioaccessibility of bioactive agents as functional food ingredients are exposed.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Chemical Society
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BIOACTIVE PEPTIDES
dc.subject
ENCAPSULATION
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS
dc.subject
PREBIOTICS
dc.subject
PROBIOTICS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Bioactive Ingredients Obtained from Agro-industrial Byproducts: Recent Advances and Innovation in Micro- And Nanoencapsulation
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-01-06T14:49:46Z
dc.identifier.eissn
1520-5118
dc.journal.volume
69
dc.journal.number
50
dc.journal.pagination
15066-15075
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Washington D. C.
dc.description.fil
Fil: Rossi, Yanina Estefanía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vanden Braber, Noelia Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Diaz Vergara, Ladislao Ivan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Montenegro, Mariana Angélica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.1c05447
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1021/acs.jafc.1c05447
Archivos asociados