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dc.contributor.author
Rossi, Yanina Estefanía  
dc.contributor.author
Vanden Braber, Noelia Luciana  
dc.contributor.author
Diaz Vergara, Ladislao Ivan  
dc.contributor.author
Montenegro, Mariana Angélica  
dc.date.available
2022-01-14T14:35:46Z  
dc.date.issued
2021-12-08  
dc.identifier.citation
Rossi, Yanina Estefanía; Vanden Braber, Noelia Luciana; Diaz Vergara, Ladislao Ivan; Montenegro, Mariana Angélica; Bioactive Ingredients Obtained from Agro-industrial Byproducts: Recent Advances and Innovation in Micro- And Nanoencapsulation; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 69; 50; 8-12-2021; 15066-15075  
dc.identifier.issn
0021-8561  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/150107  
dc.description.abstract
The agro-industry produces numerous byproducts that are currently underused, and its waste contributes to environmental pollution. These byproducts represent an important and economical source of bioactive ingredients, which can promote the sustainable development of high-value-added functional foods. In this context, micro- and nanoencapsulation systems allow for the incorporation and stabilization of the bioactive agents in foods. This perspective will review recent advances in the use of agro-industrial byproducts as a source of bioactive agents. In addition, the latest advances in micro- and nanoencapsulation to improve the stability, solubility, and bioaccessibility of bioactive agents as functional food ingredients are exposed.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Chemical Society  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BIOACTIVE PEPTIDES  
dc.subject
ENCAPSULATION  
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS  
dc.subject
PREBIOTICS  
dc.subject
PROBIOTICS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Bioactive Ingredients Obtained from Agro-industrial Byproducts: Recent Advances and Innovation in Micro- And Nanoencapsulation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-01-06T14:49:46Z  
dc.identifier.eissn
1520-5118  
dc.journal.volume
69  
dc.journal.number
50  
dc.journal.pagination
15066-15075  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Washington D. C.  
dc.description.fil
Fil: Rossi, Yanina Estefanía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vanden Braber, Noelia Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Diaz Vergara, Ladislao Ivan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Montenegro, Mariana Angélica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica - Universidad Nacional de Villa María. Instituto Multidisciplinario de Investigación y Transferencia Agroalimentaria y Biotecnológica; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.1c05447  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1021/acs.jafc.1c05447