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dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén
dc.contributor.author
Zeiter, Agustin Leo
dc.contributor.author
Capra, María Luján
dc.contributor.author
Pozza, Leila
dc.contributor.author
Hynes, Erica Rut
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina
dc.date.available
2021-12-17T16:36:57Z
dc.date.issued
2021-05
dc.identifier.citation
Vélez, María Ayelén; Zeiter, Agustin Leo; Capra, María Luján; Pozza, Leila; Hynes, Erica Rut; et al.; Developing yoghurts containing CLA isomers-loaded liposomes and free CLA oil; Elsevier; International Dairy Journal; 116; 5-2021; 1-11
dc.identifier.issn
0958-6946
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/148948
dc.description.abstract
The feasibility of the addition of yoghurt with a newly developed ingredient consisting of CLA loaded liposomes was analysed. The influence of ingredient addition (at three levels: no CLA incorporation, free CLA oil or CLA-liposomes), order of thermal treatment application (before or after ingredient addition along with homogenisation by a high speed dispersion unit), and use of antioxidants (with or without tocopherols) on yoghurt manufacture was studied. CLA content, fatty acid profiles, oxidation stability, physicochemical and microbiological properties of yoghurts were evaluated. Addition of liposomal CLA or free oil did not modify the fermentation process. CLA isomers could be added before and after the thermal treatment and high CLA recoveries were found in all products. Addition of antioxidants did not influence CLA content and high oxidation stability was found. When compared with free oil addition, liposomal CLA shows a clear advantage in syneresis and improvement in the atherogenic index.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CLA liposomes
dc.subject
yoghurt
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Developing yoghurts containing CLA isomers-loaded liposomes and free CLA oil
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-12-13T18:56:25Z
dc.journal.volume
116
dc.journal.pagination
1-11
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zeiter, Agustin Leo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Capra, María Luján. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
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Fil: Pozza, Leila. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
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Fil: Hynes, Erica Rut. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Dairy Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694620303265?via%3Dihub
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2020.104956
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