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dc.contributor.author
López Córdoba, Alex Fernando  
dc.contributor.author
Duca, Clara  
dc.contributor.author
Cimadoro, Jonathan Daniel  
dc.contributor.author
Goyanes, Silvia Nair  
dc.contributor.other
Jamuna, A. Bai  
dc.date.available
2021-12-15T11:52:42Z  
dc.date.issued
2018  
dc.identifier.citation
López Córdoba, Alex Fernando; Duca, Clara; Cimadoro, Jonathan Daniel; Goyanes, Silvia Nair; Electrospinning and Electrospraying Technologies and Their Potential Applications in the Food Industry; CRC Press - Taylor & Francis Group; 21; 2018; 461-479  
dc.identifier.isbn
9781498784832  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/148772  
dc.description.abstract
Electrospinning and electrospraying technologies represent simple and attractive alternatives to developing new nanostructures with unique properties. However, their applications in the field of food processing engineering have not often been explored. The present paper highlights some recent advances carried out by electrospinning/electrospraying in food encapsulation, food packaging, sensing applications and food filtration. It also discusses the opportunities and limitations of these technologies, which should be addressed before large-scale production of electrospun and electrosprayed structures of interest in the food field can take place.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Electrospinning  
dc.subject
Electrospraying  
dc.subject
Food Applications  
dc.subject
Encapsulation  
dc.subject.classification
Nano-materiales  
dc.subject.classification
Nanotecnología  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Electrospinning and Electrospraying Technologies and Their Potential Applications in the Food Industry  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-04-30T20:16:29Z  
dc.journal.volume
21  
dc.journal.pagination
461-479  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: López Córdoba, Alex Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Duca, Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cimadoro, Jonathan Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Goyanes, Silvia Nair. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Física de Buenos Aires. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Física de Buenos Aires; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.routledge.com/Nanotechnology-Applications-in-the-Food-Industry/Rai-Bai/p/book/9781498784832  
dc.conicet.paginas
538  
dc.source.titulo
Nanotechnology Applications in the Food Industry