Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Use of probiotics as dietary supplement in cattle goats and pigs

Título del libro: Animal feed: types, nutrition and safety

Ross, Gloria RominaIcon ; Apas, Ana LidiaIcon ; Arena, Mario EduardoIcon ; Gonzalez, Silvia NelinaIcon
Otros responsables: Borgearo, Sarah R.
Fecha de publicación: 2011
Editorial: Nova Science Publishers
ISBN: 978-1-62100-862-0
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Zoología, Ornitología, Entomología, Etología

Resumen

The application of potentially beneficial microorganisms to improve host defense is a new trend to increase health benefits. We developed the first specific host probiotics for goats and pigs from a mixture of lactic acid bacteria isolated from healthy animals. In both cases, the probiotic administration enhanced the body weight and was able to modify microflora balance by reducing Enterobacteria and increasing lactic acid bacteria population. The intestinal composition of fatty acids was modified, with a diminution of saturated fatty acid and an increase of the beneficial linoleic acid. On goats, the probiotics administration was correlated with a ten time diminution of fecal putrescine (cancer and bacterial disease marker) and a decrease of 60% mutagen fecal concentration, indicating the protective effect of this treatment. These results are encouraging towards the use of probiotic mixtures as functional food for goats and pigs.
Palabras clave: GOATS , PIGS , PROBIOTICS , DIET
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 7.485Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/148109
URL: http://www.novapublishers.org/catalog/product_info.php?products_id=29758
Colecciones
Capítulos de libros(INQUINOA)
Capítulos de libros de INST.DE QUIMICA DEL NOROESTE
Citación
Ross, Gloria Romina; Apas, Ana Lidia; Arena, Mario Eduardo; Gonzalez, Silvia Nelina; Use of probiotics as dietary supplement in cattle goats and pigs; Nova Science Publishers; 2011; 183-194
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES