Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Ross, Gloria Romina
dc.contributor.author
Apas, Ana Lidia
dc.contributor.author
Arena, Mario Eduardo
dc.contributor.author
Gonzalez, Silvia Nelina
dc.date.available
2021-12-03T14:08:31Z
dc.date.issued
2011
dc.identifier.citation
Ross, Gloria Romina; Apas, Ana Lidia; Arena, Mario Eduardo; Gonzalez, Silvia Nelina; Use of probiotics as a dietary supplement in cattle goats and pigs; Nova Science Publishers, Inc.; 2011; 183-194
dc.identifier.isbn
978-1-61209-346-8
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/148092
dc.description.abstract
The application of potentially beneficial microorganisms to increase host defense is a new trend to increase health benefits. We developed the first specifics host probiotics for goats and pigs from a mixture of lactic acid bacteria isolated from healthy animals. In both cases, the probiotic administration enhanced the body weight and was able to modify microflora balance by reducing Enterobacteria like Salmonella/Shigella and increasing lactic acid bacteria. The intestinal composition of fatty acids was modified, with a diminution of statured fatty acid and increasing the beneficial linoleic acid. On the goats, the probiotics administration was correlated with a ten time diminution of fecal putrescine (cancer and bacterial disease, marker) and a decrease of 60% mutagen fecal concentration, indicating the protective effect of the treatment. These results are encouraging towards the use of probiotic mixtures as functional food for goats and pigs
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Nova Science Publishers, Inc.
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
GOATS PROBIOTICS
dc.subject
GOATS
dc.subject
PIGS
dc.subject
LINOLEIC ACID
dc.subject
FECAL PUTRESCINE
dc.subject.classification
Otras Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Use of probiotics as a dietary supplement in cattle goats and pigs
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-09-01T13:55:44Z
dc.journal.pagination
183-194
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Hauppauge - New York
dc.description.fil
Fil: Ross, Gloria Romina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Bioquímica Clínica Aplicada; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina
dc.description.fil
Fil: Apas, Ana Lidia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arena, Mario Eduardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Silvia Nelina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.conicet.paginas
262
dc.source.titulo
Animal Feed: Types, Nutrition, and Safety
Archivos asociados