Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Ross, Gloria Romina  
dc.contributor.author
Apas, Ana Lidia  
dc.contributor.author
Arena, Mario Eduardo  
dc.contributor.author
Gonzalez, Silvia Nelina  
dc.date.available
2021-12-03T14:08:31Z  
dc.date.issued
2011  
dc.identifier.citation
Ross, Gloria Romina; Apas, Ana Lidia; Arena, Mario Eduardo; Gonzalez, Silvia Nelina; Use of probiotics as a dietary supplement in cattle goats and pigs; Nova Science Publishers, Inc.; 2011; 183-194  
dc.identifier.isbn
978-1-61209-346-8  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/148092  
dc.description.abstract
The application of potentially beneficial microorganisms to increase host defense is a new trend to increase health benefits. We developed the first specifics host probiotics for goats and pigs from a mixture of lactic acid bacteria isolated from healthy animals. In both cases, the probiotic administration enhanced the body weight and was able to modify microflora balance by reducing Enterobacteria like Salmonella/Shigella and increasing lactic acid bacteria. The intestinal composition of fatty acids was modified, with a diminution of statured fatty acid and increasing the beneficial linoleic acid. On the goats, the probiotics administration was correlated with a ten time diminution of fecal putrescine (cancer and bacterial disease, marker) and a decrease of 60% mutagen fecal concentration, indicating the protective effect of the treatment. These results are encouraging towards the use of probiotic mixtures as functional food for goats and pigs  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Nova Science Publishers, Inc.  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
GOATS PROBIOTICS  
dc.subject
GOATS  
dc.subject
PIGS  
dc.subject
LINOLEIC ACID  
dc.subject
FECAL PUTRESCINE  
dc.subject.classification
Otras Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Use of probiotics as a dietary supplement in cattle goats and pigs  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-09-01T13:55:44Z  
dc.journal.pagination
183-194  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Hauppauge - New York  
dc.description.fil
Fil: Ross, Gloria Romina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Bioquímica Clínica Aplicada; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Apas, Ana Lidia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arena, Mario Eduardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Silvia Nelina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.conicet.paginas
262  
dc.source.titulo
Animal Feed: Types, Nutrition, and Safety