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dc.contributor.author
González, Luciana Carla
dc.contributor.author
Loubes, María Ana
dc.contributor.author
Santagapita, Patricio Roman
dc.contributor.author
Tolaba, Marcela Patricia
dc.date.available
2021-11-02T15:10:43Z
dc.date.issued
2020-06
dc.identifier.citation
González, Luciana Carla; Loubes, María Ana; Santagapita, Patricio Roman; Tolaba, Marcela Patricia; Co‐Joined Starch Modification and β‐Carotene Dispersion in situ by Planetary Ball Milling; Wiley VCH Verlag; Starch/starke; 72; 11-12; 6-2020; 1-11
dc.identifier.issn
0038-9056
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/145738
dc.description.abstract
The objective is to evaluate An innovative dispersion method (IM), planetary ball milling (PBM) is evaluated for its potential use in obtaining starch modifications together with in situ β-carotene dispersion. Native (N) and ball milled (BM) rice starches are first evaluated as encapsulating matrices of β-carotene, by means of traditional dispersion method (TM) using a rotor–stator device. Ball milled starch with gelatin (BM+G) preserves β-carotene structure and produces the highest encapsulated β-carotene content (0.154 mg g−1), being four times the N starch content (0.035 mg g−1). By IM, β-carotene structure is partially (69%) preserved by using the BM+G matrix. Encapsulated β-carotene contents >86% (equivalent to 0.50 mg g−1 starch) and encapsulated/surface ratio >6.7 are achieved, obtaining at least 3.0- and 16.3-fold increments compared to TM, respectively. Results from IM reveal the potential of PBM to reach a high degree of β-carotene dispersion in a physically modified starch improving the encapsulation performance with respect to TM.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley VCH Verlag
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ENCAPSULATION
dc.subject
MODIFIED STARCHES
dc.subject
PLANETARY BALL MILL
dc.subject
RICE STARCH
dc.subject
Β-CAROTENE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Co‐Joined Starch Modification and β‐Carotene Dispersion in situ by Planetary Ball Milling
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-09-07T18:56:22Z
dc.journal.volume
72
dc.journal.number
11-12
dc.journal.pagination
1-11
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Weinheim
dc.description.fil
Fil: González, Luciana Carla. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Loubes, María Ana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Santagapita, Patricio Roman. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tolaba, Marcela Patricia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Quimicos.; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.journal.title
Starch/starke
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/star.202000007
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/star.202000007
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