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dc.contributor.author
Bracho Oliveros, Juan Pablo
dc.contributor.author
Ramírez Gutiérrez, Andrea Carolina
dc.contributor.author
Ortiz, Gastón Ezequiel
dc.contributor.author
Contreras Esquivel, Juan Carlos
dc.contributor.author
Cavalitto, Sebastian Fernando
dc.contributor.other
Contreras Esquivel, Juan Carlos
dc.contributor.other
Badwaik, Laxmikant S.
dc.contributor.other
Kannan, Porteen
dc.contributor.other
Haghi, A. K.
dc.date.available
2021-10-15T01:19:52Z
dc.date.issued
2020
dc.identifier.citation
Bracho Oliveros, Juan Pablo; Ramírez Gutiérrez, Andrea Carolina; Ortiz, Gastón Ezequiel; Contreras Esquivel, Juan Carlos; Cavalitto, Sebastian Fernando; Isomaltulose: The Next Sweetener, A Quick Review; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2020; 277-291
dc.identifier.isbn
9781003003144
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/143720
dc.description.abstract
The social behavior of new generations consume highly processed foods and high levels of fat and sugar, such as glucose or high-fructose syrup (corn syrup), commonly used in the manufacture of hard candies, have generated a growing increase in cases of diabetes and nutrition problems. In this context, we present the isomaltulose as a substitute potential for sweeteners, due to its property of maintaining stable glycemic levels, dosing energy to the organism in a long-term way, promoting the fat oxidation and it is a noncariogenic food. There is just one company that distributes isomaltulose in an industry level, under the name of Palatinose™ (Beneo-Palatinti, Sudzücker Group, Mannheim, Germany) and already incorporated isomaltulose products in the food processing as beverage, bakery, energy drinks, dry-powder drinks, chewing gum, hard candies, and others. But it is necessary to produce quantities of isomaltulose that will supply the demand of the food industry. The latest advances in biotechnology provide tools to efficiently produce 278any product that may result from the metabolism of micro-organisms. But first, it is important to know the global aspects of the enzyme, the reaction that catalyzes and its products to determine their chemical and biological parameters. This work aims to make a quick review of all these aspects that allow us to understand and start the biotechnological path for the design and development of future foods based on isomaltulose.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Isomaltulose
dc.subject
Sucrose Isomerase
dc.subject
Biotechnology
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Isomaltulose: The Next Sweetener, A Quick Review
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-09-17T16:43:06Z
dc.journal.pagination
277-291
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Bracho Oliveros, Juan Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ramírez Gutiérrez, Andrea Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Gastón Ezequiel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Contreras Esquivel, Juan Carlos. Universidad Autónoma de Coahuila; México
dc.description.fil
Fil: Cavalitto, Sebastian Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781003003144-12/isomaltulose-next-sweetener-quick-review-juan-pablo-bracho-oliveros-andrea-carolina-ramirez-gutierrez-gaston-ezequiel-ortiz-juan-carlos-contreras-esquivel-sebastian-fernando-cavalitto
dc.conicet.paginas
418
dc.source.titulo
Food Product Optimization for Quality and Safety Control: Process, Monitoring, and Standards
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