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dc.contributor.author
Bracho Oliveros, Juan Pablo  
dc.contributor.author
Ramírez Gutiérrez, Andrea Carolina  
dc.contributor.author
Ortiz, Gastón Ezequiel  
dc.contributor.author
Contreras Esquivel, Juan Carlos  
dc.contributor.author
Cavalitto, Sebastian Fernando  
dc.contributor.other
Contreras Esquivel, Juan Carlos  
dc.contributor.other
Badwaik, Laxmikant S.  
dc.contributor.other
Kannan, Porteen  
dc.contributor.other
Haghi, A. K.  
dc.date.available
2021-10-15T01:19:52Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Bracho Oliveros, Juan Pablo; Ramírez Gutiérrez, Andrea Carolina; Ortiz, Gastón Ezequiel; Contreras Esquivel, Juan Carlos; Cavalitto, Sebastian Fernando; Isomaltulose: The Next Sweetener, A Quick Review; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2020; 277-291  
dc.identifier.isbn
9781003003144  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/143720  
dc.description.abstract
The social behavior of new generations consume highly processed foods and high levels of fat and sugar, such as glucose or high-fructose syrup (corn syrup), commonly used in the manufacture of hard candies, have generated a growing increase in cases of diabetes and nutrition problems. In this context, we present the isomaltulose as a substitute potential for sweeteners, due to its property of maintaining stable glycemic levels, dosing energy to the organism in a long-term way, promoting the fat oxidation and it is a noncariogenic food. There is just one company that distributes isomaltulose in an industry level, under the name of Palatinose™ (Beneo-Palatinti, Sudzücker Group, Mannheim, Germany) and already incorporated isomaltulose products in the food processing as beverage, bakery, energy drinks, dry-powder drinks, chewing gum, hard candies, and others. But it is necessary to produce quantities of isomaltulose that will supply the demand of the food industry. The latest advances in biotechnology provide tools to efficiently produce 278any product that may result from the metabolism of micro-organisms. But first, it is important to know the global aspects of the enzyme, the reaction that catalyzes and its products to determine their chemical and biological parameters. This work aims to make a quick review of all these aspects that allow us to understand and start the biotechnological path for the design and development of future foods based on isomaltulose.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Isomaltulose  
dc.subject
Sucrose Isomerase  
dc.subject
Biotechnology  
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación  
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Isomaltulose: The Next Sweetener, A Quick Review  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-09-17T16:43:06Z  
dc.journal.pagination
277-291  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Bracho Oliveros, Juan Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ramírez Gutiérrez, Andrea Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Gastón Ezequiel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Contreras Esquivel, Juan Carlos. Universidad Autónoma de Coahuila; México  
dc.description.fil
Fil: Cavalitto, Sebastian Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781003003144-12/isomaltulose-next-sweetener-quick-review-juan-pablo-bracho-oliveros-andrea-carolina-ramirez-gutierrez-gaston-ezequiel-ortiz-juan-carlos-contreras-esquivel-sebastian-fernando-cavalitto  
dc.conicet.paginas
418  
dc.source.titulo
Food Product Optimization for Quality and Safety Control: Process, Monitoring, and Standards