Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gortari, Maria Cecilia  
dc.contributor.author
Hours, Roque Alberto  
dc.contributor.author
Astoreca, Andrea Luciana  
dc.contributor.other
Ribeiro, Julio César  
dc.date.available
2021-10-15T00:31:23Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Gortari, Maria Cecilia; Hours, Roque Alberto; Astoreca, Andrea Luciana; In vitro activity of purpureocillium lilacinum isolates against phytopathogenic fungi of sorghum; Atena; 2020; 62-75  
dc.identifier.isbn
978-65-5706-431-3  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/143710  
dc.description.abstract
Metabolites produced by antagonist on the growthof phytopathogens fungus. The three P. lilacinumisolates had variable inhibitory activity accordingto the type of assay and phytopathogen evaluated.However, the inhibition was more evident with P.lilacinum Ls isolate and mainly with the effectof the non-volatile compounds. This studysuggests that P. lilacinum could be considered apromising antagonist in the control of Alternaria.These results motivate us to go deeper in theproduction, isolation and identification of thecompounds produced by this specie. The studiedP. lilacinum Ls isolate could be another tool in thedifferent biological control strategies applied tothe conservation of sorghum grains.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Atena  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Sorghum  
dc.subject
Biopesticide  
dc.subject
Fungal interactions  
dc.subject
Purpureocillium lilacinum  
dc.subject.classification
Micología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
In vitro activity of purpureocillium lilacinum isolates against phytopathogenic fungi of sorghum  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-09-06T17:10:06Z  
dc.journal.pagination
62-75  
dc.journal.pais
Brasil  
dc.description.fil
Fil: Gortari, Maria Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hours, Roque Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Astoreca, Andrea Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.22533/at.ed.313202809  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.atenaeditora.com.br/post-ebook/3540  
dc.conicet.paginas
246  
dc.source.titulo
Avanços Científicos e Tecnológicos nas Ciências Agrárias 5