Artículo
Nematicidal effect of an Argentine strain of Photorhabdus laumondi laumondi (Enterobacteriaceae) on the free-living nematode Panagrellus redivivus (Rhabditidae: Panagrolaimidae)
Título:
Efecto nematicida de una cepa argentina de Photorabdus laumondi laumondi (Enterobacteriaceae) sobre el nematodo de vida libre Panagrellus redivivus (Rhabditidae: Panagrolaimidae)
Fecha de publicación:
01/2021
Editorial:
Asociación Argentina de Microbiología
Revista:
Revista Argentina de Microbiología
ISSN:
1851-7617
Idioma:
Inglés
Tipo de recurso:
Artículo publicado
Clasificación temática:
Resumen
Bacteria with nematicidal effects have attracted interest as biocontrol agents of pests and diseases due to their relatively low environmental impact compared to chemical management strategies1. The damage they cause to target nematodes is diverse and imperfectly understood4.Photorhabdus spp. (Enterobacteriaceae) lives symbiotically within the nematode Heterorhabditis spp. (Rhabditida: Heterorhabditidae). It is known that secondary metabolites of this gram-negative bacterium exhibit insecticidal activity, mainly in Lepidopteran and Coleopteran insects2. Studies have also shown that cell-free culture filtrates of Photorhabdus spp. have nematicidal activity on free-living nematodes and pest phytonematodes; however, the causes of death in these targets are still being studied.
Palabras clave:
ARGENTINA
,
PHOTORHABDUS
,
NACOBBUS
,
NEMATICIDA
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Articulos (IABIMO)
Articulos de INSTITUTO DE AGROBIOTECNOLOGIA Y BIOLOGIA MOLECULAR
Articulos de INSTITUTO DE AGROBIOTECNOLOGIA Y BIOLOGIA MOLECULAR
Articulos(CEPAVE)
Articulos de CENTRO DE EST.PARASITOL.Y DE VECTORES (I)
Articulos de CENTRO DE EST.PARASITOL.Y DE VECTORES (I)
Citación
Salas, Augusto; Achinelly, Maria Fernanda; Sauka, Diego Herman; Nematicidal effect of an Argentine strain of Photorhabdus laumondi laumondi (Enterobacteriaceae) on the free-living nematode Panagrellus redivivus (Rhabditidae: Panagrolaimidae); Asociación Argentina de Microbiología; Revista Argentina de Microbiología; 53; 1; 1-2021; 84-85
Compartir
Altmétricas