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dc.contributor.author
Riberi, Walter Iván
dc.contributor.author
Zon, María Alicia
dc.contributor.author
Fernandez, Hector
dc.contributor.author
Arevalo, Fernando Javier
dc.date.available
2021-09-30T03:00:30Z
dc.date.issued
2020-11
dc.identifier.citation
Riberi, Walter Iván; Zon, María Alicia; Fernandez, Hector; Arevalo, Fernando Javier; Impedimetric immunosensor to determine patulin in apple juices using a glassy carbon electrode modified with graphene oxide; Elsevier Science; Microchemical Journal; 158; 11-2020; 1-7
dc.identifier.issn
0026-265X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/141978
dc.description.abstract
In this work, an electrochemical immunosensor to determine patulin mycotoxin in apple juice is developed. It consists of a glassy carbon electrode modified with a dispersion of graphene oxide and polyclonal anti-patulin antibodies bound to their oxygenated groups. Patulin determination was performed by electrochemical impedance spectroscopy. The calibration curve is linear for a concentration range from 1 × 10−2 to 10 ng mL−1. The limit of detection and the concentration of patulin to obtain 50% inhibition (IC50) were 9.8 pg mL−1 and 360 pg mL−1, respectively. In addition, an acceptable accuracy, with a percentage coefficient of variation (%CV) close to 20%, and recovery percentage (%R) of 86% were found. The electrochemical immunosensor has the advantage of allowing the determination of patulin without any pre-treatment of the samples. The results obtained from the electroanalytical technique were compared with those obtained by HPLC.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
APPLE JUICE
dc.subject
GRAPHENE OXIDE
dc.subject
IMPEDIMETRIC IMMUNOSENSOR
dc.subject
MYCOTOXINS
dc.subject
PATULIN
dc.subject.classification
Química Analítica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Impedimetric immunosensor to determine patulin in apple juices using a glassy carbon electrode modified with graphene oxide
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-09-06T15:45:38Z
dc.journal.volume
158
dc.journal.pagination
1-7
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Riberi, Walter Iván. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zon, María Alicia. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernandez, Hector. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arevalo, Fernando Javier. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.journal.title
Microchemical Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026265X20303751
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.microc.2020.105192
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