Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Pierini, Gastón Dario  
dc.contributor.author
Maccio, Sabrina Antonella  
dc.contributor.author
Robledo, Sebastian Noel  
dc.contributor.author
García Miranda Ferrari, Alejandro  
dc.contributor.author
Banks, Craig E.  
dc.contributor.author
Fernandez, Hector  
dc.contributor.author
Zon, María Alicia  
dc.date.available
2021-09-30T02:51:25Z  
dc.date.issued
2020-12  
dc.identifier.citation
Pierini, Gastón Dario; Maccio, Sabrina Antonella; Robledo, Sebastian Noel; García Miranda Ferrari, Alejandro; Banks, Craig E.; et al.; Screen-printed electrochemical-based sensor for taxifolin determination in edible peanut oils; Elsevier Science; Microchemical Journal; 159; 12-2020; 1-25; 105442  
dc.identifier.issn
0026-265X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/141975  
dc.description.abstract
An electrochemical method for the determination of Taxifolin (Tx) in peanut oil samples using screen-printed electrodes (SPEs) is reported for the first time. The different electroanalytical parameters such as scan rate, supporting electrolyte, pH and accumulation step were optimized. Interference studies were also explored for the determination of Tx in presence of daidzein, quercetin, trans-resveratrol and caffeic acid. The method developed for the Tx determination exhibits a linear response in the concentration range from 0.05 to 1 μM and a limit of detection of 0.021 μM. The electrochemical detection method proposed provides a novel, quick, low-cost, reliable and portable method for the in-situ quality control for monitoring the protected designation of origin of the “Córdoba, Argentina, Peanuts”.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
ELECTROCHEMICAL SENSOR  
dc.subject
PEANUT OILS  
dc.subject
SCREEN-PRINTED ELECTRODES  
dc.subject
TAXIFOLIN  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Screen-printed electrochemical-based sensor for taxifolin determination in edible peanut oils  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-09-06T15:43:53Z  
dc.journal.volume
159  
dc.journal.pagination
1-25; 105442  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Pierini, Gastón Dario. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Maccio, Sabrina Antonella. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Robledo, Sebastian Noel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ingeniería. Departamento de Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: García Miranda Ferrari, Alejandro. Manchester Metropolitan University; Reino Unido  
dc.description.fil
Fil: Banks, Craig E.. Manchester Metropolitan University; Reino Unido  
dc.description.fil
Fil: Fernandez, Hector. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zon, María Alicia. Universidad Nacional de Río Cuarto. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto para el Desarrollo Agroindustrial y de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.journal.title
Microchemical Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026265X20318634  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.microc.2020.105442