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dc.contributor.author
Zoratti, Marianela

dc.contributor.author
Centurión, María Eugenia

dc.contributor.author
Frechero, Marisa Alejandra

dc.date.available
2021-09-27T14:56:56Z
dc.date.issued
2020-10-26
dc.identifier.citation
Zoratti, Marianela; Centurión, María Eugenia; Frechero, Marisa Alejandra; An innovative method for anchoring glucose-sensing molecules on glassy micro-particles; MedCrave; Material Science & Engineering International Journal; 4; 5; 26-10-2020; 139-142
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/141582
dc.description.abstract
In this work a modified glassy micro-particles glucose sensor was developed applying a new and effective procedure to anchor glucose oxidase on glassy micro particles using urea medium. The resulting sensor, in the presence of glucose, generates a color development in 60 seconds working at room temperature. The intensity of the resulting color shows a straightforward relationship with the glucose concentration in the samples tested. The resulting biosensor was tested to demonstrate its sensibility on dissolutions of glucose and honey.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
MedCrave
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
GLASSY
dc.subject
MICRO-PARTICLES
dc.subject
GLUCOSE
dc.subject
SENSOR
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica

dc.subject.classification
Ciencias Químicas

dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS

dc.title
An innovative method for anchoring glucose-sensing molecules on glassy micro-particles
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-12-04T14:45:56Z
dc.identifier.eissn
2574-9927
dc.journal.volume
4
dc.journal.number
5
dc.journal.pagination
139-142
dc.journal.pais
Hungría

dc.journal.ciudad
Budapest
dc.description.fil
Fil: Zoratti, Marianela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Centurión, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina
dc.description.fil
Fil: Frechero, Marisa Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Instituto de Química del Sur. Universidad Nacional del Sur. Departamento de Química. Instituto de Química del Sur; Argentina
dc.journal.title
Material Science & Engineering International Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/ 10.15406/mseij.2020.04.00140
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://medcraveonline.com/MSEIJ/an-innovative-method-for-anchoring-glucose-sensing-molecules-on-glassy-micro-particles.html
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