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dc.contributor.author
Suárez, Santiago
dc.contributor.author
Mu, Taihua
dc.contributor.author
Sun, Hongnan
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2021-09-07T19:43:17Z
dc.date.issued
2020-01-23
dc.identifier.citation
Suárez, Santiago; Mu, Taihua; Sun, Hongnan; Añon, Maria Cristina; Antioxidant activity, nutritional, and phenolic composition of sweet potato leaves as affected by harvesting period; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 23; 1; 23-1-2020; 178-188
dc.identifier.issn
1094-2912
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/139861
dc.description.abstract
In the present study, the nutritional and phenolic composition as well as the antioxidant activity of sweet potato leaves (SPL) harvested in 3 different periods were determined and compared. Furthermore, gray relational analysis was used to compare the comprehensive nutritional value. Results showed SPL HP1 had the highest protein value (30.8 ± 0.4 g/100 g dw), while SPL HP3 had the highest content of vitamin C (104.6 ± 4.9 mg/100 g dw), vitamin E (5.8 ± 0.4 mg/100 g dw), total polyphenol content (9.1 ± 0.3 g/100 g dw), antioxidant activity (DPPH: 7.4 ± 0.1 g VcE/100 g dw; ABTS: 10.6 ± 0.7 g VcE/100 g dw; FRAP: 0.617 ± 0.005 µmol TroloxE/100 g dw), and comprehensive nutritional value (weighted gray relational grade 0.8336). The individual phenolic composition showed the presence of six caffeoylquinic acids, caffeic acid, and two flavonoids (quercetin and isoquercetin), which were significantly different among different harvest periods. In conclusion, HP3 was an optimal period for harvesting SPL
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ANTIOXIDANT ACTIVITY
dc.subject
HARVEST PERIOD
dc.subject
NUTRITIONAL COMPOSITION
dc.subject
PHENOLIC COMPOSITION
dc.subject
SWEET POTATO LEAVES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Antioxidant activity, nutritional, and phenolic composition of sweet potato leaves as affected by harvesting period
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-09-06T17:02:47Z
dc.identifier.eissn
1532-2386
dc.journal.volume
23
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
178-188
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Suárez, Santiago. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Chinese Academy of Agricultural Sciences; China
dc.description.fil
Fil: Mu, Taihua. Chinese Academy of Agricultural Sciences; China
dc.description.fil
Fil: Sun, Hongnan. Chinese Academy of Agricultural Sciences; China
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2020.1716796
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2020.1716796
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