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dc.contributor.author
Naso, Julieta Natalia
dc.contributor.author
Bellesi, Fernando Alberto
dc.contributor.author
Pizones Ruiz Henestrosa, Víctor Manuel
dc.contributor.author
Pilosof, Ana Maria Renata
dc.date.available
2021-09-06T19:57:28Z
dc.date.issued
2019-02
dc.identifier.citation
Naso, Julieta Natalia; Bellesi, Fernando Alberto; Pizones Ruiz Henestrosa, Víctor Manuel; Pilosof, Ana Maria Renata; Studies on the interactions between bile salts and food emulsifiers under in vitro duodenal digestion conditions to evaluate their bile salt binding potential; Elsevier Science; Colloids and Surfaces B: Biointerfaces; 174; 1; 2-2019; 493-500
dc.identifier.issn
0927-7765
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/139736
dc.description.abstract
During the last decade a special interest has been focused on studying the relationship between the composition and structure of emulsions and the extent of lipolysis, driven by the necessity of modulate lipid digestion to decrease or delay fats absorption or increase healthy fat nutrients bioavailability. Because bile salts (BS) play a crucial role in lipids metabolism, understanding how typical food emulsifiers affect the structures of BS under duodenal conditions, can aid to further understand how to control lipids digestion. In the present work the BS-binding capacity of three emulsifiers (Lecithin, Tween 80 and β-lactoglobulin) was studied under duodenal conditions. The combination of several techniques (DLS, TEM, ζ-potential and conductivity) allowed the characterization of molecular assemblies resulting from the interactions, as modulated by the relative amounts of BS and emulsifiers in solution.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BILE SALT
dc.subject
BINDING
dc.subject
EMULSIFIERS
dc.subject
INTERACTIONS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Studies on the interactions between bile salts and food emulsifiers under in vitro duodenal digestion conditions to evaluate their bile salt binding potential
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-11-25T17:56:11Z
dc.journal.volume
174
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
493-500
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Naso, Julieta Natalia. Ministerio de Ciencia. Tecnología e Innovación Productiva. Agencia Nacional de Promoción Científica y Tecnológica; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bellesi, Fernando Alberto. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pizones Ruiz Henestrosa, Víctor Manuel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pilosof, Ana Maria Renata. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.journal.title
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0927776518308002
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.colsurfb.2018.11.024
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