Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Quesada, Isabel María  
dc.contributor.author
de Paola, Maria Matilde  
dc.contributor.author
Torres Palazzolo, Carolina Andrea  
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz  
dc.contributor.author
Ferder, León  
dc.contributor.author
Manucha, Walter Ariel Fernando  
dc.contributor.author
Castro, Claudia  
dc.date.available
2021-08-24T17:39:57Z  
dc.date.issued
2020-01  
dc.identifier.citation
Quesada, Isabel María; de Paola, Maria Matilde; Torres Palazzolo, Carolina Andrea; Camargo, Alejandra Beatriz; Ferder, León; et al.; Effect of Garlic’s Active Constituents in Inflammation, Obesity and Cardiovascular Disease; Current Medicine Group; Current Hypertension Reports; 22; 1; 1-2020; 1-10  
dc.identifier.issn
1522-6417  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/138804  
dc.description.abstract
Purpose of Review: Several studies have attributed garlic’s beneficial properties to its high content of organosulfur compounds (OSCs). Here, we summarized recent studies published and some own findings regarding OSCs and its effects on cardiovascular disease, inflammation, and obesity. Recent Finding: The analysis of the multiple actions produced by OSCs suggests that many of its bioactivities interfere against inflammation, oxidative stress, obesogenic effects, and mitochondrial dysfunction. Accumulating evidence from in vitro, animal, and human studies reinforce the notion that OSCs modify signaling pathways that trigger chronic diseases, and to highlight, actions over these pathways are related to the treatment of disorders addressed in this review. Summary: Garlic’s bioactive OSCs behave like a nutraceutical panacea because they cover a broad spectrum of applications with promising impact for the prevention and treatment of prevalent chronic pathologies associated with low-grade inflammation.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Current Medicine Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ATHEROSCLEROSIS  
dc.subject
GARLIC  
dc.subject
MITOCHONDRIA DYSFUNCTION  
dc.subject
ORGANOSULFUR COMPOUNDS  
dc.subject
OVERWEIGHT  
dc.subject
OXIDATIVE STRESS  
dc.subject.classification
Otras Medicina Básica  
dc.subject.classification
Medicina Básica  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.title
Effect of Garlic’s Active Constituents in Inflammation, Obesity and Cardiovascular Disease  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-04-28T20:09:54Z  
dc.identifier.eissn
1534-3111  
dc.journal.volume
22  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
1-10  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Quesada, Isabel María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina  
dc.description.fil
Fil: de Paola, Maria Matilde. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Torres Palazzolo, Carolina Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ferder, León. Miami University; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Manucha, Walter Ariel Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Castro, Claudia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina  
dc.journal.title
Current Hypertension Reports  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://link.springer.com/10.1007/s11906-019-1009-9  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11906-019-1009-9