Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Quesada, Isabel María
dc.contributor.author
de Paola, Maria Matilde
dc.contributor.author
Torres Palazzolo, Carolina Andrea
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
dc.contributor.author
Ferder, León
dc.contributor.author
Manucha, Walter Ariel Fernando
dc.contributor.author
Castro, Claudia
dc.date.available
2021-08-24T17:39:57Z
dc.date.issued
2020-01
dc.identifier.citation
Quesada, Isabel María; de Paola, Maria Matilde; Torres Palazzolo, Carolina Andrea; Camargo, Alejandra Beatriz; Ferder, León; et al.; Effect of Garlic’s Active Constituents in Inflammation, Obesity and Cardiovascular Disease; Current Medicine Group; Current Hypertension Reports; 22; 1; 1-2020; 1-10
dc.identifier.issn
1522-6417
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/138804
dc.description.abstract
Purpose of Review: Several studies have attributed garlic’s beneficial properties to its high content of organosulfur compounds (OSCs). Here, we summarized recent studies published and some own findings regarding OSCs and its effects on cardiovascular disease, inflammation, and obesity. Recent Finding: The analysis of the multiple actions produced by OSCs suggests that many of its bioactivities interfere against inflammation, oxidative stress, obesogenic effects, and mitochondrial dysfunction. Accumulating evidence from in vitro, animal, and human studies reinforce the notion that OSCs modify signaling pathways that trigger chronic diseases, and to highlight, actions over these pathways are related to the treatment of disorders addressed in this review. Summary: Garlic’s bioactive OSCs behave like a nutraceutical panacea because they cover a broad spectrum of applications with promising impact for the prevention and treatment of prevalent chronic pathologies associated with low-grade inflammation.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Current Medicine Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ATHEROSCLEROSIS
dc.subject
GARLIC
dc.subject
MITOCHONDRIA DYSFUNCTION
dc.subject
ORGANOSULFUR COMPOUNDS
dc.subject
OVERWEIGHT
dc.subject
OXIDATIVE STRESS
dc.subject.classification
Otras Medicina Básica
dc.subject.classification
Medicina Básica
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD
dc.title
Effect of Garlic’s Active Constituents in Inflammation, Obesity and Cardiovascular Disease
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-04-28T20:09:54Z
dc.identifier.eissn
1534-3111
dc.journal.volume
22
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
1-10
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Quesada, Isabel María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina
dc.description.fil
Fil: de Paola, Maria Matilde. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Torres Palazzolo, Carolina Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ferder, León. Miami University; Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Manucha, Walter Ariel Fernando. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Castro, Claudia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina
dc.journal.title
Current Hypertension Reports
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://link.springer.com/10.1007/s11906-019-1009-9
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11906-019-1009-9
Archivos asociados