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dc.contributor.author
Eberhardt, Agustina  
dc.contributor.author
López, Emilse Camila  
dc.contributor.author
Marino, Fernanda  
dc.contributor.author
Mammarella, Enrique José  
dc.contributor.author
Manzo, Ricardo Martín  
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian  
dc.date.available
2021-07-31T21:21:15Z  
dc.date.issued
2021-07  
dc.identifier.citation
Eberhardt, Agustina; López, Emilse Camila; Marino, Fernanda; Mammarella, Enrique José; Manzo, Ricardo Martín; et al.; Whey protein hydrolysis with microbial proteases: Determination of kinetic parameters and bioactive properties for different reaction conditions; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 74; 3; 7-2021; 489-504  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/137548  
dc.description.abstract
Whey protein concentrate was enzymatically hydrolysed with the microbial proteases Alcalase® and Flavourzyme® under different experimental conditions. The effect of the reaction variables on the properties of the hydrolysates was evaluated. The pH had a significant effect both on the degree of hydrolysis and on the kinetic parameters. The initial substrate concentration and the enzyme/substrate (E/S) ratio had an influence both on the degree of hydrolysis and on the hydrophobicity index, but not on the bioactive properties of the hydrolysates. The products of hydrolysis obtained with Alcalase® presented the highest degree of hydrolysis, the lowest hydrophobicity index and the best bioactive properties.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ACE INHIBITORY ACTIVITY  
dc.subject
ALCALASE®  
dc.subject
ANTIOXIDANT ACTIVITY  
dc.subject
FLAVOURZYME®  
dc.subject
KINETIC PARAMETERS  
dc.subject
WHEY PROTEIN HYDROLYSATES  
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación  
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Whey protein hydrolysis with microbial proteases: Determination of kinetic parameters and bioactive properties for different reaction conditions  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-07-30T19:14:33Z  
dc.journal.volume
74  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
489-504  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Eberhardt, Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: López, Emilse Camila. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marino, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mammarella, Enrique José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Manzo, Ricardo Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12795