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dc.contributor.author
Eberhardt, Agustina
dc.contributor.author
López, Emilse Camila
dc.contributor.author
Marino, Fernanda
dc.contributor.author
Mammarella, Enrique José
dc.contributor.author
Manzo, Ricardo Martín
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian
dc.date.available
2021-07-31T21:21:15Z
dc.date.issued
2021-07
dc.identifier.citation
Eberhardt, Agustina; López, Emilse Camila; Marino, Fernanda; Mammarella, Enrique José; Manzo, Ricardo Martín; et al.; Whey protein hydrolysis with microbial proteases: Determination of kinetic parameters and bioactive properties for different reaction conditions; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 74; 3; 7-2021; 489-504
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/137548
dc.description.abstract
Whey protein concentrate was enzymatically hydrolysed with the microbial proteases Alcalase® and Flavourzyme® under different experimental conditions. The effect of the reaction variables on the properties of the hydrolysates was evaluated. The pH had a significant effect both on the degree of hydrolysis and on the kinetic parameters. The initial substrate concentration and the enzyme/substrate (E/S) ratio had an influence both on the degree of hydrolysis and on the hydrophobicity index, but not on the bioactive properties of the hydrolysates. The products of hydrolysis obtained with Alcalase® presented the highest degree of hydrolysis, the lowest hydrophobicity index and the best bioactive properties.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ACE INHIBITORY ACTIVITY
dc.subject
ALCALASE®
dc.subject
ANTIOXIDANT ACTIVITY
dc.subject
FLAVOURZYME®
dc.subject
KINETIC PARAMETERS
dc.subject
WHEY PROTEIN HYDROLYSATES
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Whey protein hydrolysis with microbial proteases: Determination of kinetic parameters and bioactive properties for different reaction conditions
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-07-30T19:14:33Z
dc.journal.volume
74
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
489-504
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Eberhardt, Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: López, Emilse Camila. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
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Fil: Marino, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
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Fil: Mammarella, Enrique José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
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Fil: Manzo, Ricardo Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12795
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