Capítulo de Libro
Glycans in Glycoprotein Quality Control
Título del libro: Essentials of Glycobiology
Freeze, Hudson H.; Esko, Jeffrey D.; Parodi, Armando José A.
Otros responsables:
Varki, Ajit; Cummings, Richard D.; Esko, Jeffrey D.; Freeze, Hudson H.; Stanley, Pamela; Bertozzi, C. R.; Hart, G. W.
Fecha de publicación:
2009
Editorial:
Cold Spring Harbor Laboratory Press
ISBN:
978-087969770-9
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
Nglycans help glycoproteins fold by creating a series of checkpoints that dictate the life or the death of newly made membrane and secreted proteins. This chapter describes the quality control process in the endoplasmic reticulum (ER) and Golgi and what happens to glycoproteins that fail their “final folding exam.”
Palabras clave:
N-GLYCANS
,
QUALITY CONTROL
,
GLYCOPROTEIN FOLDING
,
ENDOPLASMIC RETICULUM
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Capítulos de libros(IIBBA)
Capítulos de libros de INST.DE INVEST.BIOQUIMICAS DE BS.AS(I)
Capítulos de libros de INST.DE INVEST.BIOQUIMICAS DE BS.AS(I)
Citación
Freeze, Hudson H.; Esko, Jeffrey D.; Parodi, Armando José A.; Glycans in Glycoprotein Quality Control; Cold Spring Harbor Laboratory Press; 2009; 513-521
Compartir