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dc.contributor.author
Arballo, Javier Ramiro  
dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.date.available
2021-07-02T13:37:47Z  
dc.date.issued
2010-10  
dc.identifier.citation
Arballo, Javier Ramiro; Campañone, Laura Analia; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Modeling of Microwave Drying of Fruits; Taylor & Francis; Drying Technology; 28; 10; 10-2010; 1178-1184  
dc.identifier.issn
0737-3937  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/135377  
dc.description.abstract
Heat and mass transfer in foods during microwave drying was studied experimentally and theoretically through mathematical modeling. The food was considered as a system with physical properties that can vary with composition, structure, and temperature. Inner heat generation due to transformation of the electromagnetic energy was accounted for by using the approximation of Lambert’s law. Two successive stages were considered: material heating that was followed by liquid evaporation. The coupled system of partial differential equations was coded in Matlab 6.5 (Mathworks, Natick, MA) and used to simulate the experimental runs of pear slices drying in a household microwave oven. Predicted temperature histories at the surface and center of the slab as well as mass loss during drying were in good agreement with experimental results.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FRUITS  
dc.subject
LAMBERT'S LAW  
dc.subject
MICROWAVE DRYING  
dc.subject
MODELING  
dc.subject
SIMULATION  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Modeling of Microwave Drying of Fruits  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-06-30T13:33:14Z  
dc.identifier.eissn
1532-2300  
dc.journal.volume
28  
dc.journal.number
10  
dc.journal.pagination
1178-1184  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Arballo, Javier Ramiro. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.journal.title
Drying Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://bit.ly/3yc3yDR  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/07373937.2010.493253