Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban  
dc.contributor.author
Micieli, María Eugenia  
dc.contributor.author
Gómez, Facundo  
dc.contributor.author
Fernández, Laura  
dc.contributor.author
Guiamet, Juan José  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Bartoli, Carlos Guillermo  
dc.date.available
2021-05-27T14:33:04Z  
dc.date.issued
2010-03  
dc.identifier.citation
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban; Micieli, María Eugenia; Gómez, Facundo; Fernández, Laura; Guiamet, Juan José; et al.; 1-Methyl cyclopropene extends postharvest life of spinach leaves; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 55; 3; 3-2010; 182-185  
dc.identifier.issn
0925-5214  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/132652  
dc.description.abstract
Senescence of detached spinach leaves either untreated or treated with 0.1 or 1.0 μL L−1 1-MCP has been investigated. 1-MCP treated leaves had higher chlorophyll content and photosystem II potential quantum yield (Fv/Fm) and lower solute leakage than untreated leaves after storage in darkness at 23 °C for 6 d, indicating a delay of senescence. Ethylene production was increased in spinach supplemented with 1-MCP after 3 d storage and then declined to the rates of untreated leaves. 1-MCP treated spinach had higher ascorbic acid and glutathione concentrations, and a low oxidised/reduced ratio for both antioxidants. Accumulations of ammonium and protein degradation were reduced by 1-MCP. The results presented here indicate that inhibition of ethylene sensitivity can be successfully used to extend the postharvest life of spinach leaves.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
1-MCP  
dc.subject
AMMONIUM  
dc.subject
ASCORBIC ACID  
dc.subject
ETHYLENE  
dc.subject
GLUTATHIONE  
dc.subject
PROTEIN DEGRADATION  
dc.subject
SENESCENCE  
dc.subject
SPINACH  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
1-Methyl cyclopropene extends postharvest life of spinach leaves  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-04-23T13:49:20Z  
dc.identifier.eissn
1873-2356  
dc.journal.volume
55  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
182-185  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Micieli, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gómez, Facundo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernández, Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Guiamet, Juan José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bartoli, Carlos Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2009.10.004  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0925521409002336