Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban
dc.contributor.author
Micieli, María Eugenia
dc.contributor.author
Gómez, Facundo
dc.contributor.author
Fernández, Laura
dc.contributor.author
Guiamet, Juan José
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Bartoli, Carlos Guillermo
dc.date.available
2021-05-27T14:33:04Z
dc.date.issued
2010-03
dc.identifier.citation
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban; Micieli, María Eugenia; Gómez, Facundo; Fernández, Laura; Guiamet, Juan José; et al.; 1-Methyl cyclopropene extends postharvest life of spinach leaves; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 55; 3; 3-2010; 182-185
dc.identifier.issn
0925-5214
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/132652
dc.description.abstract
Senescence of detached spinach leaves either untreated or treated with 0.1 or 1.0 μL L−1 1-MCP has been investigated. 1-MCP treated leaves had higher chlorophyll content and photosystem II potential quantum yield (Fv/Fm) and lower solute leakage than untreated leaves after storage in darkness at 23 °C for 6 d, indicating a delay of senescence. Ethylene production was increased in spinach supplemented with 1-MCP after 3 d storage and then declined to the rates of untreated leaves. 1-MCP treated spinach had higher ascorbic acid and glutathione concentrations, and a low oxidised/reduced ratio for both antioxidants. Accumulations of ammonium and protein degradation were reduced by 1-MCP. The results presented here indicate that inhibition of ethylene sensitivity can be successfully used to extend the postharvest life of spinach leaves.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
1-MCP
dc.subject
AMMONIUM
dc.subject
ASCORBIC ACID
dc.subject
ETHYLENE
dc.subject
GLUTATHIONE
dc.subject
PROTEIN DEGRADATION
dc.subject
SENESCENCE
dc.subject
SPINACH
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
1-Methyl cyclopropene extends postharvest life of spinach leaves
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-04-23T13:49:20Z
dc.identifier.eissn
1873-2356
dc.journal.volume
55
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
182-185
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Micieli, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gómez, Facundo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernández, Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Guiamet, Juan José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bartoli, Carlos Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2009.10.004
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0925521409002336
Archivos asociados