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dc.contributor.author
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban
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dc.contributor.author
Micieli, María Eugenia
dc.contributor.author
Gómez, Facundo
dc.contributor.author
Fernández, Laura
dc.contributor.author
Guiamet, Juan José
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dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
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dc.contributor.author
Bartoli, Carlos Guillermo
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dc.date.available
2021-05-27T14:33:04Z
dc.date.issued
2010-03
dc.identifier.citation
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban; Micieli, María Eugenia; Gómez, Facundo; Fernández, Laura; Guiamet, Juan José; et al.; 1-Methyl cyclopropene extends postharvest life of spinach leaves; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 55; 3; 3-2010; 182-185
dc.identifier.issn
0925-5214
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/132652
dc.description.abstract
Senescence of detached spinach leaves either untreated or treated with 0.1 or 1.0 μL L−1 1-MCP has been investigated. 1-MCP treated leaves had higher chlorophyll content and photosystem II potential quantum yield (Fv/Fm) and lower solute leakage than untreated leaves after storage in darkness at 23 °C for 6 d, indicating a delay of senescence. Ethylene production was increased in spinach supplemented with 1-MCP after 3 d storage and then declined to the rates of untreated leaves. 1-MCP treated spinach had higher ascorbic acid and glutathione concentrations, and a low oxidised/reduced ratio for both antioxidants. Accumulations of ammonium and protein degradation were reduced by 1-MCP. The results presented here indicate that inhibition of ethylene sensitivity can be successfully used to extend the postharvest life of spinach leaves.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
1-MCP
dc.subject
AMMONIUM
dc.subject
ASCORBIC ACID
dc.subject
ETHYLENE
dc.subject
GLUTATHIONE
dc.subject
PROTEIN DEGRADATION
dc.subject
SENESCENCE
dc.subject
SPINACH
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
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dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
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dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
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dc.title
1-Methyl cyclopropene extends postharvest life of spinach leaves
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-04-23T13:49:20Z
dc.identifier.eissn
1873-2356
dc.journal.volume
55
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
182-185
dc.journal.pais
Países Bajos
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dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Micieli, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gómez, Facundo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernández, Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Guiamet, Juan José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bartoli, Carlos Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2009.10.004
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0925521409002336
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